Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cei patruzeci de cai lipitani de la Herghelia din Homorod, judetul Brasov, vor fi confiscati de inspectorii sanitar-veterinari


Ultimele controale ale inspectorilor sanitar-veterinari, desfasurate sambata 21 martie si luni 23 martie, au scos in evidenta ca acesti cai de rasa sunt neingrijiti si subnutriti, fiindu-le pusa in pericol viata.

Conducerea Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Brasov (DSVSA) afirma, printr-un comunicat de presa, ca si-a indeplinit atributiile si a respectat procedurile prevazute de legislatie in domeniul apararii acestor animale, responsabilitatea primara privind intretinerea si furajarea cailor din Herghelia Homorod, apartinand conform legislatiei, detinatorului legal.
"In urma controlului efectuat in data de 21 martie, s-a consatat ca sunt indeplinite conditiile privind sechestrarea si confiscarea animalelor, care prevede ca animalele sa fie cazate in adaposturi care functioneaza pe langa consiliile locale in vederea adoptiei sau valorificarii lor", se spune in comunicatul semnat de Dorin Enache, directorul DSVSA.

Cei 40 de cai apartin societatii SC Ducatul Equus SRL cu sediul in comuna Ticus, firma care a cumparat de la statul roman fosta Ferma Cai de Rasa de la Homorod, una din cele mai cunoscute ferme de crestere a acailor din Romania de dinainte de 1990.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In data de 29 noiembrie 2008, DSVSA Brasov a fost anuntata de situatia respectivelor animale de catre Ian William Kelly, directorul Departamentului de Instruire si Afilieri Internationale al International League for the Protection of Horses, organizatie din Marea Britanie. Primul control efectuat de inspectorii sanitar-veterinari a demonstrat situatia precara in care se gaseau cei 53 de cai lipitani, bolnavi, neingrijiti si subnutriti.

Anul trecut, in luna decembrie, autoritatile locale au purtat discutii cu privire la masurile ce se impuneau pentru salvarea celor 42 de cai din rasa Lipitan, iar solutia agreata în unanimitate a fost cea de confiscare a animalelor si gasirea unui curator si eventual a unor locatii pentru îngrijirea acestora.

Astfel, dupa ce Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Brasov facuse cel de-al doilea control la ferma detinuta de Sebastian Flaminius Marius Koga si a dat o noua amenda in valoare de 1.500 de lei, s-a creat cadrul legal pentru confiscarea animalelor. “Conform legii, daca se aplica doua sanctiuni acestei societati, exista cadrul legal pentru a se merge la confiscarea cailor”, a declarat, atunci, Dorin Enache, director executiv al DSVSA Brasov.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016