Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cel mai mare producator de carne din lume spune ca produsul va fi un lux in viitor

cel-mai-mare-producator-de-carne-din-lume-spune-ca-produsul-va-fi-un-lux-in-viitor

Grupul brazilian JBS preconizeaza ca in curand carnea va fi un produs de lux in viitor, asadar se concentreaza pe solutii alternative din plante.


Carnea provenita de la animale va fi un produs de lux in viitor si oamenii se vor indrepta spre alternativele pe baza de plante, care vor fi mai ieftine, a declarat directorul general de la JBS, Gilberto Tomazoni. In plus, populatia globului este in crestere si ar urma sa ajunga la 10 miliarde de locuitori in 2050. In aceste conditii, cantitatea de carne necesara pentru a satisface necesarul de proteine al lumii va fi imposibil de produs.
 
"Produsele pe baza de plante ne vor ajuta sa reducem decalajul de proteine cu produse mai accesibile comparativ cu proteinele animale, care vor deveni produse mai premium. Credem ca produsele pe baza de plante vor fi un business independent in viitor", a spus Gilberto Tomazoni.
 
Grupul brazilian JBS este doar una din numeroasele companii alimentare traditionale care isi incearca norocul cu substituenti din carne, pe masura ce burgerii si carnatii produsi din proteine pe baza de plante devin produse mainstream. Cererea a explodat dupa ce start-up-uri precum Beyond Meat si Impossible Foods au popularizat burgerii vegani care imita carnea de vita. Intre timp si companii precum McDonald's si Starbucks au adaugat produse din alternative la carne in meniurile lor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h
JBS, la fel ca si rivalul american Tyson Foods Inc., a intrat pe piata carnii din plante in anul 2019 si are mai multe echipe regionale la nivelul global care dezvolta produse pe baza de plante. Noua companie pe care Tomazoni o are in vedere ar urma sa regrupeze toate aceste afaceri regionale intr-un grup global.
 
JBS are deja o prezenta considerabila, controland 57% din piata burgerilor pe baza de plante din Brazilia. In Europa, subsidiara sa Moy Park furnizeaza burgeri din carne falsa de pui. In peste 3.000 de magazine din SUA, compania braziliana are 10 produse pe baza de plante sub brandul OZO, iar anul trecut vanzarile au crescut cu 300%.
 
Chiar si asa va fi dificil pentru JBS sa concureze cu firme precum Beyond Meat care au creat moda carnii false. Investitorii au inceput sa directioneze fonduri spre strat-up-urile care produc proteine din surse alternative, care anul trecut au strans finantari record in valoare de 2,4 miliarde euro.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016