Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cele mai mari 3 probleme cu care se confrunta gospodariile din mediul rural
Mediul rural din Romania reprezinta una dintre cele mai importante zone ale tarii, insa ramane una care se lupta in fiecare an cu probleme importante, printre acestea fiind igiena. Un raport din anul 2015 arata ca in mediul rural se regasea aproape 45 la suta din totalul populatiei Romaniei, in conditiile in care, spre exemplu, in Germania, procentul este de aproape 25%, iar in Franta de doar 20 de procente.
Cu un numar atat de mare de locuitori ai tarii care stau in mediul rural, printre grijile importante se afla dezvoltarea rurala, locurile de munca, accesul la educatie, alimentatia corecta, un sistem de sanatate performant, dar si de o igiena corespunzatoare. Din cauza unei infrastructuri subrede, nici restul lucrurilor nu pot fi puse la punct.
Cele mai mari 3 probleme de igiena cu care se confrunta gospodariile din mediul rural:
1. Apa curenta
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Un studiu realizat in BRAT in anul 2016 arata ca, in mediul rural, internetul era mai raspandit decat apa potabila, si asta din cauza imposibilitatii de racordare la apa potabila din unele zone ale tarii, dar si a resurselor limitate pe care unii proprietari le au. In acest fel, daca accesul la electricitate este de 99%, iar cel la internet este 62 de procente, in cazul apei curente vorbim despre 45% dintre gospodariile care se afla in mediul rural. Mai mult, un raport World Vision Romania realizat in acelasi an arata ca tinerii din mediul rural isi fac 4 dusuri sau bai pe saptamana. In acelasi timp, 9% dintre copii sustin ca la scoala nu exista sursa de apa ca sa se spele pe maini, iar 21 de procente afirma ca toaleta scolii nu are apa curenta. „Sanatatea si nutritia copilului din mediul rural continua sa ridice provocari, lipsa igienei este considerată inca de medicii de familie ca fiind una din principalele cauze de imbolnaviri ale copiilor in ultimele 12 luni.”, se arata in raportul „Bunastarea copilului din mediul rural – 2016”. Pentru multe gospodarii, in lipsa unui sistem de canalizare pentru racordare si acces la apa, cea mai buna si mai accesibila solutie o reprezinta un hidrofor. Din fericire, pasii pentru montarea unui hidrofor sunt simpli, iar acesta va fi extrem de eficient pentru toate activitatile dintr-o gospodarie activa si suficient de performant pentru a putea beneficia de apa atat in scopuri casnice, dar mai ales in scopuri destinate activitatilor din gradina.
2. Toaleta
Imaginea gospodariei din Romania cu toaleta in curte este inca vie, din nefericire. Si asta pentru ca aproape 40 de procente dintre gospodarii inca mai au toaleta in spatele curtii, arata in urma cu doi ani un raport Eurostat. Ca o paralela, media europeana in aceasta privinta este numai 2,7 la suta.
3. Supraaglorarea
Acesta este un alt capitol dificil pentru multi romani, fie ca traiesc in apartamente, la bloc, sau la casele din mediul rural. Acelasi raport Eurostat publicat in 2016 punea Romania la mare distanta in urma tarilor europene ca suprafata medie de locuit pentru fiecare roman. Potrivit acestui raport, romanii traiesc in cele mai mici locuinte din UE, adica 40 de metri patrati, in medie, spre deosebire de media Uniunii Europene, care se ridica la 90 de metri patrati. In schimb, Romania se lauda cu cel mai mare numar de proprietari de locuinte din UE, o mostenire a perioadei incheiate in 1989. Din nefericire, supraaglomerarea familiilor in locuinte mici vine la pachet cu probleme de igiena, mai ales in contextul problemelor identificate la primele doua puncte.
Sursa foto: Shutterstock / Copyright: AJP
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura