Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cercetatorii britanici au descoperit originile virusului gripei porcine


Chiar in ziua in care Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat, in premiera, dupa 41 de ani, declansarea pandemiei de gripa porcina – trecerea la nivelul maxim, 6 din 6 – specialistii de la Oxford University au anuntat, la randul lor, descoperirea originilor virusului de tip A (H1N1). Potrivit unui studiu publicat in editia online a revistei "Nature", cercetatorii sugereaza ca transmiterea virusului de la om la om a aparut pentru prima data in urma cu mai multe luni, inainte de anuntarea oficiala a primelor cazuri de imbolnavire, la sfarsitul lunii aprilie. Conform datelor epidemiologice, recrudescenta virusului a fost initial foarte slaba, dar a explodat ulterior, declansand adevarate epidemii pe continentul nord-american (Mexic si Statele Unite).


Lucrarea specialistilor de la Oxford University atrage atentia asupra nevoii de a fi supravegheata sistematic evolutia gripei in randul porcilor, desi aceasta legatura a fost aproape exclusa in ultima perioada. Totusi cercetarorii aduc dovezi stiintifice importante in noul studiu care evidentiaza faptul ca anumite elemente genetice noi existente la acest tip de animale au determinat raspandirea la nivel pandemic a virusului in randul oamenilor.

'Utilizand metode probabilistice speciale de cercetare, dezvoltate in ultimii ani la Oxford, am reusit acum sa reconstruim originile si durata probabila de evolutie a acestei noi pandemii" – a declarat dr Oliver Pybus de la departamentul de zoologie de la Oxford. Autorul acestui studiu a precizat ca rezultatele cercetatorilor evidentiaza cu certitudine faptul ca virusul H1N1 a circulat printre porci, posibil din tari de pe continente diferite, cu multi ani inainte ca virusul sa faca mutatia si sa se transmita la oameni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Citeste mai mult in Romania Libera


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016