Romanii vand mielul in viu cu 2 euro kilogramul. Apoi intermediarii duc animalele in Italia, Grecia, Serbia, Turcia sau Emiratele Arabe. "Avem vreo 800-850. Vreo 250 vom opri, restul merg la export. Se castiga mai bine", spune Gheorghe Clotan, cioban. Partea proasta este ca animalele fac apoi cale intoarsa.
"Intermediarii de la noi ii ia, ii sacrifica afara si pe urma se intorc inapoi ca miei de import. Majoritatea sunt tot miei romanesti", spune Marcel Andrei, presedinte Asociatia Crescatorilor de Ovine.
Este doar inceputul. Ciobanii vor sa vanda si lana, dar in Asia. Asa ca nu ar fi de mirare ca in cativa ani sa cumparam covoare si pulovere din China facute evident din materialele pe care noi le-am ignorat.
"Intermediarii de la noi ii ia, ii sacrifica afara si pe urma se intorc inapoi ca miei de import. Majoritatea sunt tot miei romanesti", spune Marcel Andrei, presedinte Asociatia Crescatorilor de Ovine.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Este doar inceputul. Ciobanii vor sa vanda si lana, dar in Asia. Asa ca nu ar fi de mirare ca in cativa ani sa cumparam covoare si pulovere din China facute evident din materialele pe care noi le-am ignorat.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News