Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ciolos: Noi impartim in Romania banii altora
Faptul ca subventia pe suprafata, este mai mica in Romania fata de alte tari membre UE, nu trebuie sa ii faca pe agricultorii romani sa se simta asupriti; exista tari care au subventia si mai mica decat a noastra, a sustinut comisarul european Dacian Ciolos, la o intalnire cu producatorii agricoli din satul Topa, comuna Albesti.
„Portugalia are subventii mai mici decat Romania in momentul de fata, la politica agricola comuna. Tarile baltice, toate trei, au subventii mult mai mici decat in Romania, in Letonia este de 57 de euro la hectar. Nu as vrea ca agricultorii din Romania sa considere ca sunt discriminati numai ei singuri fata de toti ceilalti europeni. Diferentele sunt mari si in Uniunea Europeana. Intre Franta si Olanda, olandezii iau peste 400 (n.r. euro), iar francezii sub 300. Intre un agricultor din Italia si altul, diferenta poate sa fie de la 1 la 20. Ce vreau sa spun prin asta: Romania nu s-a nascut asuprita, nu a intrat in UE ca singura pedepsita. Sunt decalaje peste tot in UE si incercam sa le corectam pe rand. Noi impartim in Romania banii altora” a declarat Dacian Ciolos.
Acesta a mai afirmat ca incearca sa mentina bugetul Politicii Agricole Comune, reusind sa treaca peste discutiile „ cu cat sa reducem bugetul” si reusind sa convinga 27 de prim-ministrii ca bugetul trebuie mentinut la acest nivel, venind cu argumente: „pentru ca trebuie sa putem da un pic mai mult si celor care au intrat in UE” si pentru cei care contribuie la buget „ cei care dau mai mult la UE decat primesc inapoi, dupa ce ca dau mai mult, si din ce primesc inapoi le mai tai un pic”.
„Olanda, Germania, Belgia, Italia, Danemarca si asa mai departe pierd bani din reforma pe care am propus-o eu acum. Eu trebuie sa-i conving sa accepte o reforma a Politicii Agricole Comune din care ei pierd bani. Din 2014 pana in 2020 in Romania cresc, iar in celelalte tari subventiile scad. Cu cati bani are Romania, cu cele 20 de miliarde de euro, care sigur daca Romania ii foloseste corect vin in agricultura, cred ca in cativa ani agricultorii din Romania pot ajunge sa concureze pe multe domenii cu agricultori din alte tari. As vrea sa nu traiti cu sentimentul ca romanul este asuprit de cei din Uniunea Europeana” a conchis comisarul european.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Sursa foto: www.sxc.hu
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura