Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ciolos pregateste o lege a agriculturii


Ministrul Dacian Ciolos lucreaza la un proiect de lege a agriculturii menit sa traseze reperele dezvoltarii domeniului pe termen lung, insa fermierii spun ca o lege organica are sanse mici de a fi aprobata in an electoral si sustin ca au nevoi financiare mai urgente, scrie, in numarul de astazi, cotidianul Romania Libera.

"Exista in discutie o astfel de lege, care sa sustina productia agricola autohtona, insa, apropiindu-se perioada electorala, sansele ei de reusita se diminueaza", ne-a declarat Ciolos. Legea agriculturii trebuie sa coincida cu obiectivele politice si economice ale Ministerului Agriculturii (MADR), care se refera in primul rand la obtinerea unei continuitati in randul schemelor de plati, ne-a declarat Gheorghe Albu, secretar de stat in MADR. "Continuitatea schemelor de plati permite fermierilor sa-si faca planuri pentru viitor, sa decida din timp unde vor sa-si plaseze banii. Alt obiectiv este atragerea de investitii in toate domeniile agriculturii, cum ar fi legumicultura", a mai spus Albu.

Secretarul de stat a adaugat ca o alta lege menita sa ajute reformele agricole este 150/2004, care ofera o bonificatie de 15% la acordarea creditelor agricole pentru infiintarea culturilor de toamna. "Mai lucram la dublarea bonificatiei la creditare, de la 15% la 30%", a mai spus oficialul Agriculturii.
sefii Agriculturii nu au dat detalii despre continutul proiectului legislativ, insa au mentionat ca o "lege-etalon" pentru agricultura autohtona ar putea fi cea din Franta, adaptata realitatilor autohtone.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

In esenta, o lege a agriculturii contine reglementari in domeniul zootehnic, legumicol, alimentar, de mediu, dar include si chestiuni legate de proprietatea intelectuala, comert, finantari, credite si limitele ajutoarelor date de stat, spun expertii.

Citeste tot articolul in Romania Libera
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016