Exclusiv
Publicat in: Stiri
Ministrul Dacian Ciolos lucreaza la un proiect de lege a agriculturii menit sa traseze reperele dezvoltarii domeniului pe termen lung, insa fermierii spun ca o lege organica are sanse mici de a fi aprobata in an electoral si sustin ca au nevoi financiare mai urgente, scrie, in numarul de astazi, cotidianul Romania Libera.

"Exista in discutie o astfel de lege, care sa sustina productia agricola autohtona, insa, apropiindu-se perioada electorala, sansele ei de reusita se diminueaza", ne-a declarat Ciolos. Legea agriculturii trebuie sa coincida cu obiectivele politice si economice ale Ministerului Agriculturii (MADR), care se refera in primul rand la obtinerea unei continuitati in randul schemelor de plati, ne-a declarat Gheorghe Albu, secretar de stat in MADR. "Continuitatea schemelor de plati permite fermierilor sa-si faca planuri pentru viitor, sa decida din timp unde vor sa-si plaseze banii. Alt obiectiv este atragerea de investitii in toate domeniile agriculturii, cum ar fi legumicultura", a mai spus Albu.

Secretarul de stat a adaugat ca o alta lege menita sa ajute reformele agricole este 150/2004, care ofera o bonificatie de 15% la acordarea creditelor agricole pentru infiintarea culturilor de toamna. "Mai lucram la dublarea bonificatiei la creditare, de la 15% la 30%", a mai spus oficialul Agriculturii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

sefii Agriculturii nu au dat detalii despre continutul proiectului legislativ, insa au mentionat ca o "lege-etalon" pentru agricultura autohtona ar putea fi cea din Franta, adaptata realitatilor autohtone.

In esenta, o lege a agriculturii contine reglementari in domeniul zootehnic, legumicol, alimentar, de mediu, dar include si chestiuni legate de proprietatea intelectuala, comert, finantari, credite si limitele ajutoarelor date de stat, spun expertii.

Citeste tot articolul in Romania Libera

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016