Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Claudiu Frânc: Premierul le-a promis crescătorilor de bovine că se va încerca alocarea de fonduri prin rectificare bugetară


Prim-ministrul Emil Boc le-a promis crescatorilor de bovine ca Guvernul va încerca sa suplimenteze fondurile Ministerului Agriculturii pentru acordarea platilor nationale directe complementare (CNDP) pe cap de animal prin rectificare bugetara, a sustinut vineri vicepresedintele Asociatiei Nationale a Crescatorilor de Bovine, Claudiu Frânc, dupa o discutie cu premierul.
"Avem promisiunea ca se va încerca o rectificare de buget", a spus Frânc, dupa discutia de la Guvern, la care au mai participat si ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

Valoarea sumelor totale notificate pe care le revendica crescatorii de bovine se ridica la 248 de milioane de euro, reprezentând aproximativ 670 de lei pe cap de animal, în conditiile în care pierderile reclamate de crescatorii de animale "sunt extraordinar de mari".

"În România, subventia la bovine era decuplata de productie, de 571 de lei, anul trecut. Aplicând cresterea anuala de 15% trebuie sa ajungem la 248 milioane de euro, respectiv 670 de lei pe cap de animal, prezente în ianuarie 2008. (...) Noi am pierdut undeva la 400 de euro pe cap de animal din ferma, animal de productie si la ora actuala nu stim daca vom putea lua 120-130 de euro pe cap de animal. Pierderile sunt extraordinar de mari, nu stiu câti dintre noi vor mai reusi sa-si continue activitatea. Lucrurile pe care am reusit sa le lamurim cu ministrul Finantelor au fost cu privire la unele aspecte din fermele de vaci, de fiscalitatea din sector", a explicat Frânc.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

El a mentionat însa ca în prezent nu se cunoaste forma în care se vor acorda aceste plati.

"Nu se stie nici forma în care se vor acorda, nici cuantumul sumelor pe care vom reusi sa le obtinem. Avem o singura promisiune, ca vom primi si noi ceva bani", a afirmat vicepresedintele Asociatiei.

De asemenea, crescatorii de bovine au solicitat elaborarea unor acte normative care tin de competenta Ministerului Agriculturii si Ministerului Finantelor.

"Celelalte revendicari erau acte normative pe care le solicitam sa fie elaborate, sunt de competenta Ministerului Agriculturii, parte din ele, si de a Ministerului Finantelor, alta parte. Una dintre cele mai importante este introducerea TVA-ului la lapte si produse lactate care provin din comertul intracomunitar, lucru care aduce bani la buget si combate o anumita parte din evaziunea fiscala", a aratat Frânc.

Potrivit purtatorului de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, premierul le-a promis fermierilor ca Executivul va analiza posibilitatea acordarii sumelor cerute în limita disponibilitatilor financiare actuale.

Crescatorii de bovine urmeaza sa se mai întâlneasca luni, de la ora 15,00, cu ministrul Agriculturii si cu cel al Finantelor si, posibil, cu premierul, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016