Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Clujenii fac afaceri banoase cu pastravi


Păstrăvăria din Gilau, aflată la 18 kilometri de Cluj-Napoca, produce anual în jur de 100 de tone de păstrăvi pentru consum, pe o suprafaţă de 8.400 metri pătraţi luciu de apă. Sanda Rus, de la serviciul contabilitate al păstrăvăriei, a declarat, pentru Agerpres, că la ora actuală în bazine sunt în jur de 35-40 de tone de păstrăvi din specia Curcubeu de Danemarca, un hibrid care s-a adaptat perfect condiţiilor climaterice locale.
Bazinele sunt alimentate cu apă din barajul construit pe Someşul Rece. Luna cu cea mai mare vânzare este decembrie, când se comercializează în jur de 20 tone, în restul anului media fiind de 5 tone pe lună.

Un kilogram de păstrăvi costă 15,46 de lei, cu TVA inclus. Greutatea unui peşte variază de la 250 la 500 de grame. Agenţii economici care au contract permanent cu Păstrăvăria cumpără kilogramul cu 12 lei.

Unitatea aparţine Direcţiei Silvice Cluj şi a fost construită între anii 1975-1976 pe Valea Someşului Mic, la o altitudine de 410 metri, în aval de lacul Gilău, sub baraj. Casa incubatoarelor are o capacitate de un milion de icre, iar bazinele din păstrăvărie sunt astfel construite încât să asigure dezvoltarea din stadiul de puiet până în stadiul de adult.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Păstrăvăria Gilău produce şi material piscicol necesar populării şi repopulării anuale a lacurilor de acumulare din bazinele Someşului Mare şi Someşului Mic, precum şi a apelor curgătoare de munte din judeţul Cluj.

Personalul unităţii recomandă amatorilor de gastronomie să pregătească acasă o delicateţe - Păstrăvi în hârzob de brad. Se face o groapă în pământ, într-un loc ferit de vânt. Se aprinde în ea un foc de crengi. Când jarul este bine încins şi s-a acoperit de o pulbere fină de cenuşă, se presară jarul cu mărar uscat şi cimbru şi se aşează deasupra păstrăvii în hârzob.

Hârzobul este un fel de coşulet, făcut din scoarţă tânără de brad. Se pune fiecare păstrăv între două bucăţi de coajă, potrivite, cu partea umedă spre peşte, apoi se leagă hârzobul cu cetină şi se aşează pe jar ca spiţele unei roţi. Când cetina a ars şi hârzobul a început să se carbonizeze, e semn că păstrăvul trebuie întors. Când fumegă şi a doua faţă a hârzobului, peştele este gata.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016