
Bazinele sunt alimentate cu apă din barajul construit pe Someşul Rece. Luna cu cea mai mare vânzare este decembrie, când se comercializează în jur de 20 tone, în restul anului media fiind de 5 tone pe lună.
Un kilogram de păstrăvi costă 15,46 de lei, cu TVA inclus. Greutatea unui peşte variază de la 250 la 500 de grame. Agenţii economici care au contract permanent cu Păstrăvăria cumpără kilogramul cu 12 lei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Unitatea aparţine Direcţiei Silvice Cluj şi a fost construită între anii 1975-1976 pe Valea Someşului Mic, la o altitudine de 410 metri, în aval de lacul Gilău, sub baraj. Casa incubatoarelor are o capacitate de un milion de icre, iar bazinele din păstrăvărie sunt astfel construite încât să asigure dezvoltarea din stadiul de puiet până în stadiul de adult.
Păstrăvăria Gilău produce şi material piscicol necesar populării şi repopulării anuale a lacurilor de acumulare din bazinele Someşului Mare şi Someşului Mic, precum şi a apelor curgătoare de munte din judeţul Cluj.
Personalul unităţii recomandă amatorilor de gastronomie să pregătească acasă o delicateţe - Păstrăvi în hârzob de brad. Se face o groapă în pământ, într-un loc ferit de vânt. Se aprinde în ea un foc de crengi. Când jarul este bine încins şi s-a acoperit de o pulbere fină de cenuşă, se presară jarul cu mărar uscat şi cimbru şi se aşează deasupra păstrăvii în hârzob.
Hârzobul este un fel de coşulet, făcut din scoarţă tânără de brad. Se pune fiecare păstrăv între două bucăţi de coajă, potrivite, cu partea umedă spre peşte, apoi se leagă hârzobul cu cetină şi se aşează pe jar ca spiţele unei roţi. Când cetina a ars şi hârzobul a început să se carbonizeze, e semn că păstrăvul trebuie întors. Când fumegă şi a doua faţă a hârzobului, peştele este gata.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News