Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Combaterea rozatoarelor - soarecele de camp (Microtus arvalis)
Este foarte asemanator cu soarecele de casa. Traieste in marii colonii in galerii sapate in pamant la 30-40 cm adancime. Galeriile comunica la exterior prin mai multe gauri. Soarecii au activitate atat ziua cat si noaptea pe toata durata anului. O femela naste pana la 8 pui, de 4-7 ori pe an.
Cand au populatii mari, soarecii de camp produc pagube mari in culturi atat la suprafata prin roaderea partilor aeriene ale plantelor cat si in sol prin distrugerea radacinii plantelor.
Atacul de toamna se manifesta imediat dupa rasarirea graului( sau altei culturi), plantele sunt roase avand aspect de pasunare. Atacul se poate continua si in iarna daca solul nu este acoperit cu zapada iar temperaturile sunt mai mari de 0 grade C, precum si la desprimavarare.
O alta perioada a atacului este între formarea bobului si recoltare. In lan se pot observa fire de grau cu spicul retezat de la baza. In lanurile atacate se evidentiaza cararile pe unde circula soarecii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
COMBATEREA ROZATOARELOR
Datorita particularitatilor bioecologice expuse, succesul in actiunile de prevenire si combatere a rozatoarelor este greu de obtinut, fiind conditionat de unii factori importanti.
- cunoasterea amanuntita a modului lor de viata si de hrana;
- pregatirea profesionala, instruirea si atestarea specialistilor deratizatori;
- spiritul de observatie, pasiunea si devotamentul celor antrenati in operatiuni de deratizare.
In ansamblul acestor actiuni, sunt de retinut:
Masuri de combatere chimica.
Acestea constau in utilizarea unor substante chimice, cu actiune de intoxicare rapida sau lenta, care trebuie sa intruneasca anumite calitati si sa prezinte garantia eficacitatii rodenticide, dupa cum urmeaza:
- sa fie toxice numai pentru rozatoare,
- sa fie absorbite repede si in totalitate in organismul rozatoarelor si sa se elimine cat mai greu, pentru ca moartea sa sa se produca lent, dupa cateva zile, ca sa nu creeze panica sau sa alarmeze pe ceilalti sobolani, care astfel sesizati, nu mai consuma substantele toxice sau parasesc terenul supus deratizarii; - sa fie usor de preparat si conditionat, ca pulbere pentru prafuirea galeriilor sau ca momeli alimentare.
Critox ( 30% sulf) ; un cartus funigen / galerie. Babolna Bio Ungaria
Instrucţiuni de folosire: Pentru combaterea rozătoarelor (ex.: şoarecilor de câmp) care sunt în galerii săpate în pământ.
Pentru fiecare galerie folosim un patron fumigen. Capătul patronului se aprinde, se amplasează rapid în galerie şi se astupă cu pământ astfel ca odată cu arderea conţinutului să se formeze gazul toxic.
Dintr-un patron fumigen se degajă o cantitate de gaz aproximativ 150-250 litri ce umple galeriile şi cauzează moartea rozătoarelor în 3-4 zile.
în urma acestei acţiuni galeriile rămase pot fi din nou folosite de rozătoare, acţiunea de distrugere a rozătoarelor poate fi repetată.
Alte produse pentru combaterea soarecilor de camp sunt:
Storm Pellets (flocoumafen 0,005%); 150-200 g momeli/statie. BASF
Storm Bait Block (locoumafen 0,005%) ; 150-200 g momeli/statie. BASF
Bromakol (bromadiolom 0,005%) 25-50 g momeli /statie. Kollant Italia
*Produsele recomandate pot fi utilizate conform instructiunilor producatorului.
Descarca numarul 28 al buletinului de consultanta editat de AgroAdvice SRL
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 3.25 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura