Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Combinatul Azomureş a început să vândă marfa de pe stoc, azotat de amoniu, întrucât se apropie însămânţările de primăvară
Combinatul Azomureş a început să vândă marfa de pe stoc, azotat de amoniu, întrucât se apropie însămânţările de primăvară, a declarat, luni, Maria Dăndărău, secretar general al CNSLR-Frăţia Mureş, aceasta precizând că în prezent în societate lucrează circa 600 din cei peste 2000 de angajaţi.
"Aceştia se ocupă de verificarea şi întreţinerea instalaţiilor. Azomureş a început să vândă marfa de pe stoc, azotat de amoniu, având în vedere că se apropie însămânţările de primăvară. Este posibil ca vreo 200 de muncitori să fie chemaţi la lucru înainte de 1 februarie, pentru a începe lucrul la secţia de azotat. Sperăm că până atunci şi ordonanţa comună a ministerelor Economiei şi Agriculturii privind subvenţiile acordate agricultorilor să iasă în forma corectată, astfel încât să intre şi Azomureşul la subvenţii”, a declarat Dăndărău.
Potrivit proiectului de ordonanţă, fiecare fermier ar urma să primească 400 de lei pentru un hectar, sub forma unor bonuri valorice, cu care să cumpere exclusiv îngrăşăminte chimice produse într-o ţară membră UE.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Sindicaliştii prezenţi la întâlnirea care a avut loc în această lună cu ministrul Adriean Videanu au precizat că această ordonanţă nu ajută Azomureş întrucât prevede că este subvenţionată de către stat numai achiziţia de îngrăşăminte cu conţinut de substanţă activă de minimum 46%.
"Aici se pot încadra doar ureea - un îngrăşământ care se obţine din amoniac şi dioxid de carbon - şi un singur sortiment din îngrăşămintele NPK, un amestec de compuşi cu azot, fosfor şi potasiu. În România se produc cel puţin şapte-opt sortimente de îngrăşăminte de tip NPK, însă un singur producător îl fabrică cu un conţinut mai mare de 46% în substanţă activă: grupul de firme Interagro, al omului de afaceri Ioan Niculae.
Noi am sesizat la ministerul de resort faptul că proiectul de ordonanţă favorizează clar produsele grupului de firme Interagro şi am arătat că îngrăşămintele fabricate la Azomureş ar urma, să fie, practic, sărite de la subvenţionare. Am obţinut promisiunea că acest procent se va modifica”, a afirmat Dăndărău.
Toţii angajaţii Azomureş, 2000 de persoane, sunt în şomaj tehnic de la 1 decembrie 2008. Se apreciază că reluarea activităţii va avea loc pe 1 februarie. Muncitorii au primit 75% din salariu, prime de Crăciun, dar şi prime din profit, fiecare peste o mie de euro.
Conducerea Azomureş a decis oprirea temporară a producţiei din cauza problemelor economice legate de criza financiară mondială, dificultăţi care se concretizează în planul valorificării produselor, atât din cauza scăderii preţului acestora pe piaţa externă, cât şi din cauza scăderii drastice a cererii de îngrăşăminte chimice, în condiţiile lipsei de comenzi de pe piaţa internă.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura