Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Combinatul chimic de stat Oltchim Râmnicu Vâlcea are nevoie de 620 milioane euro pentru investiţii


Combinatul chimic de stat Oltchim Râmnicu Vâlcea are nevoie de 620 milioane euro pentru investiţii, din care 100 milioane euro ar urma să fie asiguraţi printr-un credit de la BERD sau Erste, pentru care au loc negocieri, au declarat surse guvernamentale, citate de Mediafax.
"Oltchim are nevoie de fonduri de 620,6 milioane euro pentru majorarea de capital, achiziţia petrochimiei de la Petrom, investiţii de mediu şi modernizări", au spus sursele citate.

Suma totală include investiţii pentru modernizare (316 milioane euro prin credite bancare), împrumuturi garantate de stat de 170 milioane euro şi o majorare de capital de 134,58 milioane euro.

Oltchim intenţionează să îşi majoreze capitalul social cu o datorie faţă de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, în valoare de 134,58 milioane euro. Directorul general al Oltchim, Constantin Roibu, a declarat că Oltchim are nevoie de sprijnul Guvernului la Comisia Europeană pentru aprobarea majorării de capital. Guvernul a decis, miercuri, să înceapă procedurile de evaluare a modului în care statul poate sprijini financiar Oltchim, principala variantă avută în vedere fiind acordarea de garanţii de stat la contractarea unui împrumut.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Sursele citate au arătat că garanţiile de stat ar urma să acopere 80% din creditele de 170 milioane euro pe care Oltchim intenţionează să le contracteze. Din această sumă, 100 milioane euro va fi utilizată pentru achiziţia activităţilor de petrochimie de la rafinăria Arpechim, deţinută de Petrom, principalul său furnizor de materii prime. Petrom a concentrat activităţile de petrochimie în firma Petrochemicals Argeş. Totodată, 70 de milioane de euro vor reprezenta investiţii de mediu. Suma de 100 de milioane de euro, pentru care au loc discuţii cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Erste, acţionarul majoritar al BCR, vizează preluarea petrochimiei de la Piteşti.

Potrivit surselor citate, pentru achiziţia Petrochemicals Argeş combinatul chimic are nevoie de 15 milioane euro, iar pentru o instalaţie de separare a gazelor alte 14 milioane euro.

Totodată, pentru plata datoriilor către Petrom Oltchim are nevoie de 31 milioane euro, în timp ce pentru asigurarea capitalului de lucru pentru activitatea de petrochimie combinatul va aloca 40 milioane euro. Oltchim a înregistrat anul trecut pierderi de 61 milioane euro, din care din activitatea de exploatare 20 milioane euro, diferenţa fiind reprezentată de pierderi financiare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016