Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia de buget-finanţe din Senat a respins majorarea TVA la 24%


Comisia de buget-finanţe din Senat a modificat luni OUG 58/2010, respingând creşterea Taxei pe Valoarea Adăugată de la 19% la 24%, iar ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, care a participat la dezbateri, a refuzat, la final, să comenteze, potrivit Mediafax.

Comisia a dat raport favorabil cu amendamente textului OUG 58, majoritatea formată din PNL şi PSD impunând revenirea TVA la 19%, cu excepţia alimentelor de bază şi a construcţiilor, unde TVA ar trebui să fie 5%.


Senatorii PSD şi PNL din comisia de buget, majoritari faţă de cei ai arcului guvernamental, şi-au impus, cu 6 la 4 la vot, toate amendamentele la Ordonanţa de Urgenţă 58.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, senatorii opoziţiei au adoptat un amendament privind revenirea TVA la 19%, respingând astfel majorarea la 24% decisă de Guvern. Alt amendament al opoziţiei care a fost adoptat prevede introducerea unei cote de TVA de doar 5% pentru alimentele de bază, dar şi pentru construcţii.

Vicepreşedintele comisiei, social-democratul Sorin Bota, a precizat că în categoria alimentelor de bază intră pâinea, laptele, carnea, ouăle, zahăr, făină, uleiul vegetal. La propunerea PNL, cota de TVA de 5% a fost instituită pentru toate construcţiile, nu doar pentru cele sociale.

Potrivit liberalului Dan Radu Ruşanu, Comisia a votat şi un amendament care prevede revenirea, cu data de 1 ianuarie 2011, la un impozit de 3% din cifra de afaceri pentru microintreprinderi şi anularea, începând cu data de 1 octombrie 2010, a impozitului minim garantat.

Un alt amendament al PNL, însuşit prin vot de Comisie, prevede impozitarea acţiunilor pe care persoanele fizice le deţin la societăţi comerciale, cu 16% pentru acţiunile deţinute mai mult de cinci ani şi cu 1% pentru cele deţinute până în cinci ani.

Comisia a adoptat, de asemenea, raport favorabil cu amendamente şi la OUG 63, privind modificarea Legii finanţelor publice locale, PSD şi PNL impunându-şi propriile amendamente.

Ministrul de finanţe, Sebastian Vlădescu, a participat la discuţii şi a declarat, la final, că nu este de acord cu amendamentele aprobate în Comisia de buget-finanţe din Senat, printre care revenirea TVA la 19%, şi a ridicat din umeri, refuzând să comenteze.

"În Comisia de buget-finanţe a Senatului s-au discutat două Ordonanţe de Urgenţă: 63, privind finanţele publice locale şi 58, cea de modificare a Codului Fiscal, principala prevedere fiind cea de majorare a TVA de la 19 la 24%. La ordonanţa 58 amendamentele cele mai importante au fost cele referitoare la revenirea la cota de 19%, eventual cote reduse pentru alimente, 9 sau 5%, cel privitor la reintroducerea regimului de microintreprinderi cu impozitare de 3% pe cifra de afaceri şi cel referitor la anularea impozitului minim. Cu excepţia anulării impozitului minim, cu celelalte nu am fost de acord", a declarat Sebastian Vlădescu.

El a explicat că, în cazul OUG 63/2010, discuţiile au fost "extrem de tehnice", existând căteva amendamente ale senatorilor PNL. "Din punctul nostru de vedere şi al Ministerului de Interne nu au fost acceptate, am rămas la poziţia pe care am avut-o", a mai spus Vlădescu.

Întrebat dacă este mulţumit de modificările aduse acestor Ordonanţe de Urgenţă, ministrul de finaţe a ridicat din umeri: "Nu comentez".

Rapoartele Comisiei de buget-finanţe urmează să fie dezbătute şi votate marţi de plenul Senatului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016