Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia Europeana cere inapoi banii alocati Politicii Agricole Comune, cheltuiti incorect

comisia-europeana-cere-inapoi-banii-alocati-politicii-agricole-comune-cheltuiti-incorect

Printre tarile carora li se solicita restituirea de fonduri se numara si Romania, care ar avea de returnat 4,51 de milioane de euro.


Printr-un comunicat remis la sfarsitul saptamanii trecute, Comisia Europeana a transmis ca a solicitat recent restituirea sumei totale de 318 milioane de euro, alocati pentru fonduri din cadrul Politicii Agricole Comune, vizate fiind 11 state europene, printre care si Romania, care au cheltuit in mod incorect sumele respective. Conform documentului, Romania ar avea de restituit 4,51 de milioane de euro pentru nedefinirea anumitor conditii agricole si de mediu, pentru controale efectuate in mod partial si pentru deficiente ale sistemului de sanctiuni.
 
Banii provin de la bugetul Uniunii Europene si au fost alocati in cadrul programului de Politici Agricole Comune, avand destinatii precise, insa auditurile Comisiei Europene au relevat faptul ca o parte din acestia au fost cheltuiti in mod necorespunzator si, ca atare, trebuie returnati. Pana la acest moment au fost recuperate 3 milioane de euro din cele 318 solicitate.
 
Suma pe care trebuie sa o restituie Romania pare infima in comparatie cu cea solicitata Frantei, tara care are de returnat 255,66 de milioane de euro din suma totala de 318 milioane, solicitata de Comisia Europeana, pe locul al doilea situandu-se Portugalia, care are de returnat 17,46 de milioane de euro pentru deficiente privind ecoconditionalitatea, pentru plati aferente unor animale neidentificate si calitatea nesatisfacatoare a controalelor la fata locului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Dupa cum rezulta din comunicatul comisiei, principalul responsabil pentru sanctiunea aplicata Romaniei trebuie considerat a fi  APIA, dar si autoritatile statului responsabile cu verificarea modului in care sunt cheltuite fondurile respective. „Statele membre sunt responsabile cu gestionarea majoritatii platilor din cadrul Politicii Agricole Comune, in principal prin intermediul agentiilor lor de plati. De asemenea, statele membre sunt responsabile cu controalele”, se arata in comunicatul Comisiei Europene.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016