Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia vrea majorarea exportului de zahar al Uniunii


Comisia Europeană solicită majorarea exportului de zahăr cu 500.000 tone peste cotă în anul de comercializare 2009-2010, care se încheie la sfârşitul lunii iulie 2010, se arată într-un proiect de regulament pe care Comisia Europeană îl va prezenta mâine Comitetului de gestiune, informează NewsIn.

"În sectorul european al zahărului, preţurile pieţei atât la sfecla peste cotă, cât şi la zahărul peste cotă depăşesc costurile de producţie. Astfel, UE poate, fără să-şi încalce obligaţiile internaţionale, să autorizeze un export suplimentar de 500.000 de tone de zahăr peste cotă pentru anul care se încheie la sfârşitul lui iulie 2010. Această măsură are un caracter excepţional şi se referă exclusiv la anul de comercializare 2009-2010. Serviciile Comisiei vor urmări în continuare cu atenţie evoluţia pieţei atât în UE, cât şi la nivel mondial", potrivit CE.
Potrivit CE, luarea acestei măsuri temporare, aflată în deplină conformitate cu obligaţiile internaţionale ale UE, este posibilă pe fondul condiţiilor excepţionale de pe piaţa zahărului din UE şi la nivel mondial. Este puţin probabil ca o astfel de conjunctură a pieţei să se repete curând, spune Comisia.

Potrivit CE, pe piaţa mondială, preţul zahărului a atins niveluri record, peste preţul de piaţă al zahărului sub cotă din UE. Vremea nefavorabilă din India şi Brazilia a agravat deficitul mondial de zahăr şi a subţiat şi mai mult stocurile, determinând o presiune ascendentă asupra preţurilor de pe piaţa mondială.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Pe de altă parte, UE a avut o recoltă foarte bună în 2009 şi, drept urmare, producţia de zahăr peste cotă a fost mai mare decât se prevăzuse. Tot datorită recoltei bune şi în ciuda tendinţei de creştere a preţurilor pe piaţa mondială, preţul la zahărul sub cotă a continuat să tindă spre preţul de referinţă mai scăzut, aplicabil după reforma zahărului. Această evoluţie demonstrează totodată că reforma zahărului lansată de UE în 2005 a îmbunătăţit competitivitatea globală a sectorului, stimulându-i pe producătorii cu costuri ridicate să-şi înceteze producţia şi pe cultivatorii din regiuni neprielnice sfeclei să treacă la culturi mai profitabile", se adaugă în comunicatul CE.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016