Valoarea acestei investitii se ridica la 20 milioane de euro, Smithfield anuntand si operationalizarea a 12 ferme de crestere si ingrasare a porcilor care se afla in curs de finalizare a lucrarilor de constructii sau autorizare, ceea ce va conduce la o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%, potrivit reprezentantilor companiei.
“Punerea in functiune a acestor noi obiective poate genera aproximativ 100 de noi locuri de munca, in comunitati care se resimt din cauza opririi activitatii unor companii din sectorul auto. De asemenea, in vederea dezvoltarii parteneriatelor cu fermieri locali in cresterea si ingrasarea porcilor, in momentul de fata, exista un numar de trei proiecte depuse pentru accesarea fonsurilor europene, trei in curs de depunere si alte 30 in faza studiului de prefezabilitate”, a declarat pentru Business Standard Bogdan Mihail, director general Smithfield Ferme.
In ceea ce priveste efectele crizei financiare, reprezentantii Smithfield afirma ca in conditiile in care atat economia mondiala, cat si economia din Romania sunt afectate de criza financiara globala, Smithfield Ferme poate resimti efectele crizei in special din cauza unei posibile reduceri a consumului. Pe de alta parte, in general producatorii de alimente de baza, intre care si carnea de porc, au mai putin de suferit, deoarece carnea de porc este una din sursele cele mai ieftine de proteina animala si dezvoltarea sectorului zootehnic in Romania este una din putinele sanse de dezvoltare a sectorului agricol local pentru valorificarea potentialului foarte mare de productie a cerealelor din Romania.
Citeste mai mult in Business Standard
“Punerea in functiune a acestor noi obiective poate genera aproximativ 100 de noi locuri de munca, in comunitati care se resimt din cauza opririi activitatii unor companii din sectorul auto. De asemenea, in vederea dezvoltarii parteneriatelor cu fermieri locali in cresterea si ingrasarea porcilor, in momentul de fata, exista un numar de trei proiecte depuse pentru accesarea fonsurilor europene, trei in curs de depunere si alte 30 in faza studiului de prefezabilitate”, a declarat pentru Business Standard Bogdan Mihail, director general Smithfield Ferme.
In ceea ce priveste efectele crizei financiare, reprezentantii Smithfield afirma ca in conditiile in care atat economia mondiala, cat si economia din Romania sunt afectate de criza financiara globala, Smithfield Ferme poate resimti efectele crizei in special din cauza unei posibile reduceri a consumului. Pe de alta parte, in general producatorii de alimente de baza, intre care si carnea de porc, au mai putin de suferit, deoarece carnea de porc este una din sursele cele mai ieftine de proteina animala si dezvoltarea sectorului zootehnic in Romania este una din putinele sanse de dezvoltare a sectorului agricol local pentru valorificarea potentialului foarte mare de productie a cerealelor din Romania.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Business Standard
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News