Condiţii stabilite prin instituirea Sistemului Naţional de Gradare a Seminţelor de Consum ( HG nr.1336/2002 cu modificările şi completările ulterioare):
- grâul se împarte în doua clase (clasa A si clasa B)
Clasa A cuprinde doua grupe (Grupa I - soiurile Alex, Apullum, Crina, Dropia, Esenţial, Flamura 85, Gabriela, Lovrin 34, Moldova 83, Rapid; Grupa II – soiurile Albota, Aniversar, Lovrin 41, Romulus, Suceava 84,Turda 90,etc)
Clasa B cuprinde soiurile care nu sunt incluse în Clasa A
Planul de gradare pentru grâul din clasele A şi B alocă trei grade, conform Manualului de Gradare pentru seminţele de consum.
Condiţii minime de calitate pentru grâul de panificaţie:
- umiditate, max. 15,5%
- masa hectolitrică, min 70 kg/hl
- impuritati, max.15%, din care:
- boabe sparte, max.7%
- boabe şiştave, max 8%
- boabe avariate, max. 1%
- boabe atacate dăunatori, max. 2%
- boabe încolţite, max 1%
- alte cereale, max. 3%
- corpuri străine, max. 2%
- gluten umed, min 22%
- indice de deformare a glutenului, max. 15mm
- grâul se împarte în doua clase (clasa A si clasa B)
Clasa A cuprinde doua grupe (Grupa I - soiurile Alex, Apullum, Crina, Dropia, Esenţial, Flamura 85, Gabriela, Lovrin 34, Moldova 83, Rapid; Grupa II – soiurile Albota, Aniversar, Lovrin 41, Romulus, Suceava 84,Turda 90,etc)
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Clasa B cuprinde soiurile care nu sunt incluse în Clasa A
Planul de gradare pentru grâul din clasele A şi B alocă trei grade, conform Manualului de Gradare pentru seminţele de consum.
Condiţii minime de calitate pentru grâul de panificaţie:
- umiditate, max. 15,5%
- masa hectolitrică, min 70 kg/hl
- impuritati, max.15%, din care:
- boabe sparte, max.7%
- boabe şiştave, max 8%
- boabe avariate, max. 1%
- boabe atacate dăunatori, max. 2%
- boabe încolţite, max 1%
- alte cereale, max. 3%
- corpuri străine, max. 2%
- gluten umed, min 22%
- indice de deformare a glutenului, max. 15mm
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News