Condiţii stabilite prin instituirea Sistemului Naţional de Gradare a Seminţelor de Consum ( HG nr.1336/2002 cu modificările şi completările ulterioare):
- grâul se împarte în doua clase (clasa A si clasa B)
Clasa A cuprinde doua grupe (Grupa I - soiurile Alex, Apullum, Crina, Dropia, Esenţial, Flamura 85, Gabriela, Lovrin 34, Moldova 83, Rapid; Grupa II – soiurile Albota, Aniversar, Lovrin 41, Romulus, Suceava 84,Turda 90,etc)
Clasa B cuprinde soiurile care nu sunt incluse în Clasa A
Planul de gradare pentru grâul din clasele A şi B alocă trei grade, conform Manualului de Gradare pentru seminţele de consum.
Condiţii minime de calitate pentru grâul de panificaţie:
- umiditate, max. 15,5%
- masa hectolitrică, min 70 kg/hl
- impuritati, max.15%, din care:
- boabe sparte, max.7%
- boabe şiştave, max 8%
- boabe avariate, max. 1%
- boabe atacate dăunatori, max. 2%
- boabe încolţite, max 1%
- alte cereale, max. 3%
- corpuri străine, max. 2%
- gluten umed, min 22%
- indice de deformare a glutenului, max. 15mm
- grâul se împarte în doua clase (clasa A si clasa B)
Clasa A cuprinde doua grupe (Grupa I - soiurile Alex, Apullum, Crina, Dropia, Esenţial, Flamura 85, Gabriela, Lovrin 34, Moldova 83, Rapid; Grupa II – soiurile Albota, Aniversar, Lovrin 41, Romulus, Suceava 84,Turda 90,etc)
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Clasa B cuprinde soiurile care nu sunt incluse în Clasa A
Planul de gradare pentru grâul din clasele A şi B alocă trei grade, conform Manualului de Gradare pentru seminţele de consum.
Condiţii minime de calitate pentru grâul de panificaţie:
- umiditate, max. 15,5%
- masa hectolitrică, min 70 kg/hl
- impuritati, max.15%, din care:
- boabe sparte, max.7%
- boabe şiştave, max 8%
- boabe avariate, max. 1%
- boabe atacate dăunatori, max. 2%
- boabe încolţite, max 1%
- alte cereale, max. 3%
- corpuri străine, max. 2%
- gluten umed, min 22%
- indice de deformare a glutenului, max. 15mm
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News