Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Condiţii insalubre la Întreprin­derea de Comercializare a Laptelui din Dro­beta-Turnu-Se­verin


Prefectul judeţului Mehe­din­ţi, Ion Mîţu, a făcut ieri o vi­zită inopinată la întreprin­derea de comercializare a laptelui din Dro­beta-Turnu-Se­verin, sin­gura unitate din ju­deţ cuprinsă în programul gu­vernamental „La­ptele şi cornul”. Chiar dacă s-a dorit a fi un control ne­anunţat, an­gajaţii unităţii respective au încuiat toate uşile atunci când au constatat pre­zenţa orga­ne­lor de control, în frunte cu re­prezentantul Gu­vernului în te­ritoriu. Prefectul Mîţu şi Corpul de control au fost în­tâm­pinaţi cu ostilitate în­că de la poarta societăţii, acolo unde portarul a declarat că nimeni nu se află în ins­tituţie şi asta în ciuda faptului că mai multe persoane se ve­deau în inte­riorul între­prin­derii.
Vizita reprezentantului Gu­ver­nului a fost motivată de nu­meroasele sesizări depuse la pre­fectură din partea fer­mierilor judeţului Mehedinţi are se plâng că nu şi-au mai în­casat banii pe care firma ar fi tre­buit să-i plătească pentru lapte de foarte mult timp. În plus, aceştia au declarat că reprezentanţii societăţii refuză să mai cumpere laptele de la fermierii judeţului Mehedinţi, produsul fiind importat din Braşov la preţuri exagerate. „Am de încasat aproximativ 300 de milioane de lei vechi pentru laptele pe care l-am dat la această firmă. Aştept de aproape un an de zile şi nu mi-au dat niciun ban. Voi fi nevoit să vând toată ferma pentru că nu mai realizez niciun venit, ba mai mult decât atât, de mul­te ori ies chiar şi pe pier­dere. Vindeam litrul de lapte cu 7.000 de lei vechi, acum am în­ţeles că acest produs este im­portat în schimbul unei sume de 20.000 de lei vechi”, a de­clarat Stelian Florea, fermier din Mehedinţi.

Prefectul judeţului Mehe­dinţi a dispus ample controale la întreprinderea de industria­li­zare a laptelui. În viziunea re­pre­zentantul Guvernului în te­ritoriu, societatea respectivă nu respectă normele de pre­lucrare a laptelui, iar în joc este sănătatea cetăţeanului, între­prin­derea fiind una dintre cele mai mari societăţi de distri­buire a produselor lactate de pe teritoriul judeţului Mehe­dinţi. „Este singura unitate din Me­hedinţi care participă la pro­gramul guvernamental «Lap­tele şi cornul pentru ele­vi». Am hotărât să verific această societate pentru că am primit foarte multe sesizări de la cetăţeni în care este spe­cificat că laptele distribuit de această întreprindere este de proastă calitate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


În aceste con­diţii, am cerut imperativ orga­nelor de control să-şi facă trea­ba pentru că nu ne putem bate joc de sănătatea cetăţenilor ju­deţului Mehedinţi. Din punctul meu de vedere, orga­nele competente care ar fi tre­buit să verifice această unitate, nu şi-au îndeplinit atribuţiile aşa cum se cuvine. Am înţeles că această situaţie durează de ceva timp. În plus, întreprin­derea cumpără materia primă din alte locuri, iar fermierii me­hedinţeni rămân cu laptele pe stoc, ceea ce nu mi se pare co­rect”, a precizat prefectul ju­deţului Mehedinţi, Ion Mîţu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016