Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conferinta cu discutii amanuntite despre noul pachet legislativ elaborat de CE

conferinta-cu-discutii-amanuntite-despre-noul-pachet-legislativ-elaborat-de-ce

Presedintia CE irlandeza, Copa-Cogeca impreuna cu alte parti interesate au organizat o conferinta, in care s-au exprimat liber si in detaliu cu privire la noul pachet legislativ adoptat de Comisia Europeana pentru a intari sanatatea animalelor, plantelor, semintelor si a masurilor de siguranta alimentara din UE.


La conferinta au participat peste 150 de reprezentanti din partea institutiilor statelor membre UE si parti interesate din industrie.
Prin acest pachet Europa va deveni mai dinamica cu privire la reactia riscurilor noi si noile standarde de siguranta, este de parere secretarul general Copa-Cogeca, Pekka Personen. „Pusi in fata provocarilor din ce in ce mai mari, ca cresterea cererii de alimente, scaderea resurselor naturale, riscurile si daunatorii emergente in Europa, pe langa asigurarea productivitatii, competitivitatii si sustenabilitatii agriculturii in UE, este crucial ca toata lumea sa-si asume responsabilitatea pentru sanatatea animalelor si plantelor pentru un lant alimentar mai sigur” a sustinut Pekka Personen, care este de acord si cu reducerea, de la 70 la 5, a legilor care reglementeaza acest segment.

Presedintele grupului de lucru pentru sanatatea si bunastarea animalelor din cadrul Copa-Cogeca, Per Olsen, a apreciat faptul ca masurile de biosecuritate au fost incluse in pachetul legislativ. Prin aceste masuri se poate preveni introducerea unor boli pe teritoriul Uniunii Europene si tot acestea, ajuta comunitatea sa-si mentina calificativul inalt de sanatate animala. Per Olsen este de parere ca aceste masuri de prevenire a riscurilor ar trebui dezvoltate pe toate sectoarele, inclusiv pe cele de nisa, pentru ca daunatorii si imbolnavirile nu sunt oprite de granite.

Tonio Borg, comisarul european pentru sanatate publica si protectia consumatorului, a afirmat ca prin noul pachet legislativ nu va fi afectata productie de seminte si nici varietatile traditionale. Acesta a acentuat faptul ca este nevoie de o impunere mai buna a legislatiei, o intarire a controalelor si o marire a sanctiunilor. Copa-Cogeca i-a intarit ideea de controale mai eficiente si mai efective. Aceste controale vor fi in continuare finantate din bugetul de stat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h





Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016