Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Conferinta romano-franceza in domeniul agriculturii
Camera de Comert si Industrie a Romaniei - Camera Nationala, in parteneriat cu Misiunea Economica UBIFRANCE din cadrul Ambasadei Frantei la Bucuresti, cu sprijinul Fondului National de Garantare a Creditului Rural, a organizat seminarul "Agricultura si perspectivele de crestere in 2013". Evenimentul a fost onorat de prezenta Conducerii UBIFRANCE Romania, a reprezentantilor sectiilor economice din cadrul Ambasadelor Cehiei si Poloniei si ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, beneficiind de o participare consistenta din partea sectorului privat implicat in dezvoltarea agriculturii romanesti.
Scopul seminarului a fost de a prezenta oportunitatile de afaceri cu partenerii francezi, de a trasa liniile de actiune pentru anul 2013 in acest sector de maxim interes, care angajeaza in prezent 30% din populatia tarii si de a identifica posibilitatile de finantare din fonduri europene si prin sisteme de plati guvernamentale, in paralel cu demersurile de internationalizare a agriculturii, prin implicarea Sistemului Cameral, dupa cum declara, in deschiderea evenimentului, Dl Alexandru Epingeac, Presedintele CCI Giurgiu, membru al Colegiului de Conducere al CCIR. Domnia Sa a transmis mesajul E.S. Presedintele Camerei de Comert Nationale, Dl. Mihail Vlasov, exprimand speranta ca acest eveniment va deveni un exemplu de buna practica in consolidarea relatiilor romano-franceze.
Cu investitii de 2,4 miliarde Euro, Franta este, conform statisticilor oficiale, al 4 lea investitor strain, dar, incluzand si intrarile de capital prin intermediul unor filiale ale companiilor franceze din tari precum Olanda, se plaseaza, de fapt, pe locul 3, cu peste 6.700 societati comerciale cu participare franceza. Dintre acestea, in Romania activeaza 38 din cele 40 de companii care formeaza nucleul de referinta in calculul indicelui bursier din Franta, majoritatea fiind insa IMM-uri, de 4 ori mai multe decat in Polonia si de 3 ori mai multe decat in Italia, cu afaceri cumulate in 2011, de 16 miliarde Euro. in ciuda crizei economice, nicio societate franceza nu si-a delocalizat productia din Romania, prezenta franceza angajand peste 120.000 de oameni, cifra care nu a incetat sa creasca, conform afirmatiilor dlui Philippe Garcia, Director pentru Romania al Misiunii Economice UBIFRANCE.
Romania are o marja de crestere in domeniul agricol dintre cele mai importante, la care Franta doreste sa participe prin stimularea transferului de tehnologii si investitii, a spus in continuare oficialul francez. Romania este un partener strategic pentru Franta, fapt demonstrat si prin cresterea continua a comertului bilateral, care a ajuns in 2011 la 6.5 miliarde Euro, Franta fiind al 4 lea furnizor pentru Romania cu exporturi in valoare de 3,1 miliarde Euro, in timp ce exportul romanesc in Franta se ridica la 3,5 miliarde Euro.
Franta si-a propus ca incepand chiar din trimestrul I al anului 2013 sa fie foarte activa in dezvoltarea infrastructurii, folosind fondurile structurale disponibile, contribuind astfel la atragerea de investitii si in celelalte sectoare. Industria de lux, sectorul de sanatate si agricultura, ca si dezvoltarea logistica sunt de asemenea pe lista prioritatilor companiilor franceze din Romania.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
in continuare, reprezentantii MADR au prezentat cateva elemente-cheie ale reformei agricole comune vizate prin proiectia financiara 2014-2020, orientata in principal catre rezultate, si care va sta la baza strategiei la nivel national, pentru a corespunde obiectivelor strategice UE 2020. Prioritatile se refera la transferul de tehnologii si cunostinte, cresterea competitivitatii prin modernizarea fermelor, investitii in unitati de depozitare si procesare, mai buna integrare a producatorilor in lantul agro-alimentar si mentinerea ratei de co-finantare la 85% din fonduri europene.
Cel mai important targ international pentru agricultura, INDAGRA, organizat de SC Romexpo SA, a avut o evolutie spectaculoasa, inregistrand la editia din 2012 o crestere cu 20% a numarului de participanti si a suprafetei ocupate si cel mai mare grad de internationalizare, de 40%, a spus doamna Mariana Suciu, Director General, Romexpo SA. INDAGRA a devenit un punct de referinta pentru intreaga regiune a Europei de Sud-Est, au confirmat reprezentantii UBIFRANCE, partener traditional al Romexpo, cu cea mai mare participare de grup internationala.
Doamna Veronica Toncea, Presedintele Fondului National de Garantare a Creditului Rural a punctat cateva din problemele majore ale subfinantarii agriculturii romanesti, unde din 4 milioane de ferme inregistrate, doar 1 milion primesc ajutor din partea Statului din cauza faramitarii proprietatii. Domnia Sa a solicitat sprijin din partea celor prezenti pentru infiintarea unei burse a cerealelor si sustinere pentru preluarea modelului francez al fondurilor mutuale in dezvoltarea agriculturii.
Sistemul Cameral este interesat de revigorarea activitatii bursiere, respectiv de o bursa a cerealelor, cladita prin continuarea bunelor practici interbelice, ca si de revitalizarea bursei de marfuri, a precizat Dl. Sorin Vornic, Presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea. Sistemul Cameral promoveaza pe plan international oferta romaneasca si potentialul de colaborare, folosind platforma de contacte de afaceri realizata de Camera Nationala, respectiv Sistemul National de Informatii de Afaceri - SNIA, ca si alte modalitati specifice de internationalizare a productiei romanesti, prin organizarea participarii la targuri si expozitii de profil, fiecare regiune avand exemple de succes in domeniul agro-alimentar.
La finalul evenimentului, UBIFRANCE Romania a adresat multumiri Camerei de Comert Nationale pentru organizarea deosebita, exprimandu-si convingerea ca acest eveniment reprezinta inceputul unei cooperari fructuoase, in beneficiul oamenilor de afaceri romani si francezi.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura