Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consiliul Concurenţei acuză taxele impuse furnizorilor de către comercianţi

Consiliul Concurenţei a propus eliminarea unor taxe care cresc preţurile produselor alimentare, au declarat reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

Ei recomandă desfiinţarea taxei pentru acoperirea cheltuielilor de extindere, a celei percepute pentru a acoperi riscul nevânzării produselor şi eliminarea celei a clientului cel mai favorizat. „Această clauză presupune existenţa unei înţelegeri între comercianţi şi furnizori, prin care furnizorii vând acelui comerciant produse la cel mai mic preţ”, a explicat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. În plus, instituţia solicită ca responsabilitatea alocării spaţiului la raft să rămână în sarcina comerciantului, pentru a garanta tratamentul egal al furnizorului.
Comerţul tradiţional domină
Eliminarea acestor taxe este menţionată şi în Codul de Bune Practici, care se află în prezent la parlament în formă de proiect de lege. Autoritatea de reglementare în domeniul concurenţei a constatat că, în 2008, piaţa de profil s-a ridicat la 54 de miliarde de lei, peste 60% fiind reprezentantă de comerţul tradiţional. În cadrul investigaţiei au fost analizate opt categorii de produse, considerate cu impact important asupra obiceiurilor de consum ale populaţiei - laptele, ouăle, carnea de porc, carnea de pasăre, uleiul, pâinea, mezelurile şi vinul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016