Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Constructiile agricole ar putea fi exceptate de la plata taxei pe stalp
Fermierii ar putea fi scutiti de la plata impozitul pe constructii (asa-numita taxa pe stalp), care presupune plata catre stat a 1,5% din valoarea constructiilor agricole precum silozuri, sere, soproane, hambare sau iazuri. Membrii Camerei Deputatilor dezbat zilele acestea metodele prin care sectorul agricol ar putea fi exceptat de la plata acestui bir.
“De la noi, din Comisia pentru Agricultura, a plecat cu aviz favorabil catre comisia de buget- finante o initiativa prin care constructiile zootehnice si in special constructiile anexe din sectorul zootehnic sa fie excluse de la acest impozit de 1,5 la suta. Speram ca in cateva zile sa se materializeze acest demers”, a declarat pentru AgroInfo George Scarlat, deputat liberal.
Potrivit analistilor, mentinerea taxei pe stalp in agricultura se va resimti direct in buzunarele producatorilor si al consumatorilor romani. Ca urmare a aplicarii noii taxe, costurile fermierilor vor creste cu circa 15%, majorare care se va duce partial si in pretul materiei prime, adica a graului. La aceasta crestere a cheltuielilor se adauga scumpirea carburantilor determinata de schimbarea modului de calcul al accizelor, care va genera scumpiri in lant nu doar la pompa, ci si la seminte sau ingrasaminte.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Potrivit Ordonantei de Urgenta 102/2013, fermierii vor plati taxa pentru urmatoarele tipuri de constructii speciale: cladiri agrozootehnice; constructii agricole usoare (baraci, magazii, soproane, cabane); depozite de ingrasaminte minerale sau naturale (constructii de compostare); silozuri pentru furaje sau pentru cereale;patule pentru porumb; constructii pentru cresterea animalelor si pasarilor, padocuri; helestee, iazuri, bazine; ecluze si ascensoare; baraje; jgheaburi pentru piscicultura; sere, solarii, rasadnite si ciupercarii, indiferent ca sunt din zidarie, beton, metal sau lemn si sticla; constructie usoara din lemn si folie din masa plastic, dar si alte constructii agricole neregasite in aceasta lista, cum sunt gardurile.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura