Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Controale in pietele bihorene
Toti producatorii si comerciantii de lapte si produse lactate din Piata Cetate au fost instruiti marti, in hala de vanzare, de catre conducerea Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bihor, in cadrul unui program de protejare a consumatorilor si de informare a lor corecta. 'Am ajuns la concluzia ca sunt necesare aceste instruiri deoarece producatorii nu sunt mereu aceiasi si unii nu cunosc noile cerinte', a declarat dr. Mircea Gelu Budau, noul director executiv al DSVSA Bihor, precizand ca este pentru prima data cand instruirea lor se face in hala, si nu la sediul directiei, ca pana acum.
Producatorilor li se cere respectarea igienei, de la muls si pana la desfacerea produsului, in recipiente etichetate, cu numele producatorului, tipul produsului si data producerii. Acestia trebuie sa prezinte documentele de sanatate ale animalelor si ale lor personale, certificatul de producator eliberat de primarie, precum si o adeverinta sanitar-veterinara eliberata in baza cererii producatorului care intentioneaza sa vanda in piete. Directorul DSVSA Bihor si o echipa a directiei au efectuat, marti, impreuna cu seful Oficiului Judetean de Protectie a Consumatorului (OJPC) Bihor, Cristiana Bigan, un control in hala de lactate si in cea de carne din Piata Cetate, precum si la Hypermarketul Carrefour din Lotus Center.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Actiunile complexe de control continua de saptamana trecuta, un accent deosebit urmand sa se puna, in aceste zile, pe controlul carnii de miel si a oualor. Pe durata acestei saptamani se vor mai desfasura controale, in colaborare cu OJPC Bihor, in pietele mari din Oradea si la centrul de sacrificare a mieilor din Piata Iosia Nord, singura piata din Oradea amenajata pentru sacrificarea mieilor. Daca la Pastele catolic au fost sacrificati doar 486 de miei, directorul DSVSA apreciaza ca pentru Pastele ortodox se vor sacrifica in jur de 2-3.000 de miei. Sacrificarile, supervizate de cinci medici veterinari, vor incepe, la Oradea, miercuri, iar joi, in municipiul Beius.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News