Exclusiv
Publicat in: Stiri
Toti producatorii si comerciantii de lapte si produse lactate din Piata Cetate au fost instruiti marti, in hala de vanzare, de catre conducerea Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bihor, in cadrul unui program de protejare a consumatorilor si de informare a lor corecta. 'Am ajuns la concluzia ca sunt necesare aceste instruiri deoarece producatorii nu sunt mereu aceiasi si unii nu cunosc noile cerinte', a declarat dr. Mircea Gelu Budau, noul director executiv al DSVSA Bihor, precizand ca este pentru prima data cand instruirea lor se face in hala, si nu la sediul directiei, ca pana acum.
Producatorilor li se cere respectarea igienei, de la muls si pana la desfacerea produsului, in recipiente etichetate, cu numele producatorului, tipul produsului si data producerii. Acestia trebuie sa prezinte documentele de sanatate ale animalelor si ale lor personale, certificatul de producator eliberat de primarie, precum si o adeverinta sanitar-veterinara eliberata in baza cererii producatorului care intentioneaza sa vanda in piete. Directorul DSVSA Bihor si o echipa a directiei au efectuat, marti, impreuna cu seful Oficiului Judetean de Protectie a Consumatorului (OJPC) Bihor, Cristiana Bigan, un control in hala de lactate si in cea de carne din Piata Cetate, precum si la Hypermarketul Carrefour din Lotus Center.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


Actiunile complexe de control continua de saptamana trecuta, un accent deosebit urmand sa se puna, in aceste zile, pe controlul carnii de miel si a oualor. Pe durata acestei saptamani se vor mai desfasura controale, in colaborare cu OJPC Bihor, in pietele mari din Oradea si la centrul de sacrificare a mieilor din Piata Iosia Nord, singura piata din Oradea amenajata pentru sacrificarea mieilor. Daca la Pastele catolic au fost sacrificati doar 486 de miei, directorul DSVSA apreciaza ca pentru Pastele ortodox se vor sacrifica in jur de 2-3.000 de miei. Sacrificarile, supervizate de cinci medici veterinari, vor incepe, la Oradea, miercuri, iar joi, in municipiul Beius.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton