Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Copa-Cogeca: Situatia este dificila pe piata europeana a carnii de vita

copa-cogeca-situatia-este-dificila-pe-piata-europeana-a-carnii-de-vita

Noile cifre privind sectorul european al carnii de vita discutate de Copa-Cogeca saptamana aceasta reflecta situatia dificila a pietei, producatorii confruntandu-se cu o scadere accentuata a preturilor la carnea de vita, in paralel cu cresterea costurilor de productie.


Dezbaterea a avut loc in cadrul reuniunii Grupului de lucru al Copa-Cogeca „carnea de vita”. Pierre Chevalier, presedintele grupului de lucru, a exprimat preocupari grave privind situatianefavorabila, avertizand ca pretul carnii de vita in Europa a scazut in medie cu 5% de la inceputul anului fata de anul trecut, in timp ce costurile de productie, in special preturile furajelor, sunt in crestere rapida.
„Desi pe termen scurt se prevede ca productia europeana de carne de vita va inregistra o usoara crestere, perspectivele pe termen lung nu sunt pozitive in ceea ce priveste productia si consumul. Se estimeaza ca productia si consumul in UE vor scadea cu aproximativ 7% in perioada 2014 - 2023, in comparatie cu media inregistrata in perioada 2010-2012, in timp ce importurile ar trebui sa creasca. Productia europeana nu ar trebui sa fie variabila utilizata pentru ajustarea pietei europene. Aceasta scadere a productiei si consumului este profund ingrijoratoare si ar putea avea grave consecinte sociale si economice in zonele rurale, intrucat sectorul are un rol cheie pentru crestere si ocupare in aceste zone”, a avertizat Chevalier

In contextul cresterii cererii de alimente, este esentiala stimularea productiei de carne de vita in UE. Producatorii europeni de carne de vita care indeplinesc cele mai stricte norme de productie din lume sunt dezavantaj concurential deoarece alte tari nu trebuie sa indeplineasca aceleasi norme si obligatii costisitoare. De exemplu, utilizarea antibioticelor ca factori de crestere este interzisa in UE, dar este permisa in alte parti ale lumii. De asemenea, acolo nu exista aceleasi sisteme de inspectie a carnii la nivelul exploatatiei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


„Grupul de lucru „carnea de vita si manzat” va continua sa fie vigilent si nu va accepta compromisuri cu privire la controale pentru a garanta consumatorilor europeni ca normele pe care le considera atat de importante sunt respectate. Producatorii europeni de carne de vita incearca sa obtina venituri echitabile de pe piata, sa valorifice intreaga carcasa, insa cum vor putea reusi daca piata este inundata cu portiuni la preturi scazute? In perspective negocierilor comerciale bilaterale, Comisia trebuie sa se asigure ca normele europene de productie sunt respectate, iar modelul european de productie nu este compromis. Este nevoie de mai multa transparenta din partea Comisiei. Solicitam Comisiei sa prezinte o evaluare a impactului negocierilor comerciale dintre UE si SUA asupra sectorului carnii de vita si sa lanseze o consultare publica in acest sens inainte de a continua negocierile.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016