Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Copacii absorb tot mai puţin carbon, susţin cercetătorii
Stocarea naturală de CO2 în vegetaţie scade în permanenţă începând din anul 2000, consecinţă probabilă, dar neaşteptată, a încălzirii climatice care-i îngrijorează pe oamenii de ştiinţă, scrie cotidianul francez Le Figaro, citat de Agerpres. Rezultatul este pe cât se surprinzător, pe atât de îngrijorător: arborii nu mai pot absorbi carbon.
De 10 ani, cantitatea de carbon absorbită în mod natural de vegetaţie scade într-una, explică doi cercetători de la Universitatea din Montana (Statele Unite), într-un articol apărut recent în revista Science. Cei doi autori au ajuns la această concluzie în urma analizelor datelor obţinute de sateliţii NASA.
Un studiu similar, realizat în 2003, arătase totuşi că, între 1982 şi 1999, încălzirea climatică a contribuit la o mai bună captare a bioxidului de carbon de către plante. Condiţiile climatice au favorizat creşterea vegetaţiei care, dezvoltându-se, absorbea mai mult bioxid de carbon.
Vegetaţia conţine substanţe (dintre care cea mai cunoscută este clorofila) ce le permit să capteze carbonul din CO2 şi să elimine dioxigenul rămas, cu ajutorul energiei luminoase. Această "respiraţie inversă" le permite organismelor să alcătuiască lanţuri carbonatate, indispensabile dezvoltării lor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Autorii studiului nu vor totuşi să dramatizeze. "Absorbţia trebuie supravegheată sistematic pentru a determina dacă această variaţie este la 10 ani sau este vorba despre un punct de cotitură în captarea naturală de carbon, provocată de schimbările climatice", spun ei.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura