Exclusiv
Publicat in: Stiri
Stocarea naturală de CO2 în vegetaţie scade în permanenţă începând din anul 2000, consecinţă probabilă, dar neaşteptată, a încălzirii climatice care-i îngrijorează pe oamenii de ştiinţă, scrie cotidianul francez Le Figaro, citat de Agerpres. Rezultatul este pe cât se surprinzător, pe atât de îngrijorător: arborii nu mai pot absorbi carbon.
De 10 ani, cantitatea de carbon absorbită în mod natural de vegetaţie scade într-una, explică doi cercetători de la Universitatea din Montana (Statele Unite), într-un articol apărut recent în revista Science. Cei doi autori au ajuns la această concluzie în urma analizelor datelor obţinute de sateliţii NASA.

Un studiu similar, realizat în 2003, arătase totuşi că, între 1982 şi 1999, încălzirea climatică a contribuit la o mai bună captare a bioxidului de carbon de către plante. Condiţiile climatice au favorizat creşterea vegetaţiei care, dezvoltându-se, absorbea mai mult bioxid de carbon.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Vegetaţia conţine substanţe (dintre care cea mai cunoscută este clorofila) ce le permit să capteze carbonul din CO2 şi să elimine dioxigenul rămas, cu ajutorul energiei luminoase. Această "respiraţie inversă" le permite organismelor să alcătuiască lanţuri carbonatate, indispensabile dezvoltării lor.

Autorii studiului nu vor totuşi să dramatizeze. "Absorbţia trebuie supravegheată sistematic pentru a determina dacă această variaţie este la 10 ani sau este vorba despre un punct de cotitură în captarea naturală de carbon, provocată de schimbările climatice", spun ei.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016