Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorii de bovine din Cluj cer sprijin guvenului pentru zootehnie


Asociatia Fermierilor Crescatori de Bovine din judetul Cluj va inainta, luni, un memoriu Guvernului Romaniei, prin care vor cere ca laptele folosit in programul "Cornul si laptele" sa fie produs in tara, iar motorina pentru agricultura sa nu fie accizata.

O alta cerere a fermierilor este ca in echipa ministrului "sa fie cooptati oameni nu pe criterii politice, ci de competenta care sa stiu sa negocieze notificarile trimise forurilor europene", se arata in memoriul care va ajunge luni la Ministerul Agriculturii.
"Atitudinea guvernului ne deranjeaza, pentru ca a uitat de zootehnie. Fermierii mici sunt exploatati si lucreaza in conditii de subzistenta. Daca eu produc laptele la 1.05 lei pe litru si il vand la 1 leu, nu mai realizez profit deloc. Cum pot eu sa ma modernizez, cum pot sa evoluez, sa imi platesc oamenii? Dispar efectiv fermierii si nimeni nu sesizeaza ca suntem dati la o parte", a declarat Calin Fargaciu, presedintele Asociatiei Fermierilor Crescatori de Bovine Cluj, potrivit Newsin.

Acesta sustine ca, pentru un litru de lapte, fermierii au costuri de 1,05 - 1,15 lei, insa pretul de vanzare catre procesatori e de 0,60 - 1,12 de lei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Asociatia mai cere in memoriu ca guvernul sa stabilesca un pret minim garantat pentru cumpararea litrului de lapte sau sa scuteasca de la accizare motorina folosita agricultura. "Cerem adoptarea unui pret minim garantat pe litrul de lapte iar in caz de necesitate, a unui pret de interventie care sa salveze zootehnia. Cerem acordarea la timp a subventiilor in cuantum echivalent cu a celorlalte tari care ne fac concurenta neloiala", se arata in memoriul fermierilor din Cluj.

Asociatia Fermierilor Crescatorilor de Bovine din judetul Cluj are 180 de membrii, iar productia din judet este de 250-600 de litri de lapte pe zi. Crescatorii de bovine sustin ca, in luna mai, vor participa la un miting de protest la Bucuresti, unde vor veni peste 10.000 de fermieri, iar un protest similar ar putea fi organizat si la Bruxelles.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016