Publicat in: Stiri
Crescatorii de oi anunta scumpirea mieilor de Paste
Nemultumiti de cresterea numarului de taxe si impozite pe care trebuie sa le achite, crescatorii de oi anunta scumpiri de 10% pentru perioada Pastelui. Astfel, daca anul trecut am putut cumpara carcasa de miel la 23 de lei kilogramul, pentru anul acesta nu vom plati mai putin de 25 de lei.
„Mieii fatati devreme, inca din decembrie 2013, vor ajunge sa cantareasca si 20 de kilograme, insa in mod normal ceilalti vor avea 10 - 12 kilograme. Pretul kilogramului va mai creste fata de anul trecut, de la 23 la 25 de lei, din mai multe cauze: subventia pe cap de ovina a scazut, s-a a­daugat si impozitul pe animale, dar si pretul crotaliului, pe care nu-l mai suporta statul, ci fermierul. Desi se vorbeste despre sprijinirea crescatorilor de animale, noi nu simtim vreo imbunatatire a situatiei, ba din contra, ni se pun pe umeri noi taxe. In privinta noului PNDC 2014 -2020, se tot vorbeste despre sprinjinul acordat, dar nu suntem optimisti, fiindca nu ni s-a demonstrat un interes evident pentru zootehnie din partea guvernantilor“, a declarat Ion Hiru, Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine - Caprine din Arges.

Iarna blanda si abundenta furajelor au facut ca primii miei sa apara in ogradele crescatorilor cu aproximativ doua luni mai devreme decat in mod normal, prin urmare, in perioada sarbatorilor de Paste numarul animalelor ar putea fi mai mare decat cel de anul trecut.

Cea mai mare parte a productiei va lua, insa, calea exportului. Mieii din Romania sunt preferati de tarile arabe, precum Libia sau Siria, de tarile Europei de Vest, iar mai nou de chinezii, care in urmatorii trei ani si-au propus sa achizitioneze de la noi nu mai putin de trei milioane de oi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h


Potrivit datelor INS pe segmentul ovinelor si caprinelor, numarul total de sacrificari si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 20,7%, respectiv cu 53,1%. In 2013, comparative cu 2012. Astfel pentru anul trecut s-a inregistrat un total de 7,190 milioane de capete si o productie de 76.599 tone. Taierile din unitatile industriale specializate au crescut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate cu 40%, cat si al greutatii in carcast, cu 39,5%.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton