Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea cererii mondiale de alimente anunta noi oportunitati pentru producatorii de lapte

cresterea-cererii-mondiale-de-alimente-anunta-noi-oportunitati-pentru-producatorii-de-lapte

In contextul previziunilor de crestere a cererii mondiale de alimente cu 2,3% pe an, producatorii europeni de lactate vor avea noi oportunitati, au subliniat expertii in cadrul unui seminar organizat astazi de Copa-Cogeca la Bruxelles.


In cadrul seminarului, la care au participat reprezentanti din intreaga UE, au fost evaluate oportunitatile de pe piata mondiala pentru producatorii europeni de lactate, expertii preconizand o crestere anuala a cererii cu 2,3%, ca urmare a cresterii economiilor emergente, precum China.

In China, consumul de lapte pe cap de locuitor a crescut deja cu 317% intre 1998 si 2013, ajungand la 25 kg. Potentialul pietei este in continuare urias, fiind prevazuta o dublare a consumului in China pana in 2020, afirma expertii.
 
Insa acestia au subliniat ca tipul de cerere va fi diferit, vizand un amestec diferit de produse, crescand in special in cazul formulelor pentru sugari. 
 
Intre timp, se astepta ca productia din UE sa inregistreze o crestere modesta in urmatorii zece ani, absorbita in special de sectorul branzeturilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori


Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...

Oferta Speciala
valabila 48h


Expertii au avertizat insa ca ar putea aparea probleme de logistica in legatura cu exportul produselor catre pietele din afara UE, precum certificatele veterinare, licentele de export, inregistrarea sau aprobarea plantelor.
 
Presedintele grupului de lucru „Lapte” al Copa-Cogeca, Mansel Raymond, a subliniat ca producatorii europeni trebuie sa poata valorifica oportunitatile de piata din ce in ce mai mari pentru a imbunatati veniturile agricultorilor. Ca urmare, acesta a solicitat sprijinul Comisiei Europene pentru reducerea sarcinii administrative si a birocratiei privind exporturile de produse catre pietele din afara UE, astfel incat sa fie un exportator fruntas pe pietele mondiale.
 
Secretarul General al Copa-Cogeca, Pekka Pesonen, a subliniat importanta Productia de lapte in UE este un factor determinant al cresterii economice in zonele rurale, este de parere Secretarul General al Copa-Cogeca, Pekka Pesonen. Acesta a subliniat insa nevoia de a aborda provocarea volatilitatii din ce in ce mai mari a preturilor pe piata laptelui, punand accentul pe orientarea catre piata.
 
Copa-Cogeca considera ca instrumentele actuale de abordare a volatilitatii pietelor, precum interventia publica, sunt importante. Pietele contractelor la termen ar putea contribui la reducerea acestui fenomen. Observatorul pietei laptelui ar putea fi util.
Modernizarea cooperativelor de lactate din zonele rurale ar trebui de asemenea incurajata si facilitata.
 
Implementarea pachetului UE privind laptele, care are ca obiectiv consolidarea relatiilor contractuale dintre agricultori si transformatori si imbunatatirea pozitiei agricultorilor, permitandu-le sa obtina preturi mai bune pentru laptele pe care il produc, a fost de asemenea analizata.

Pana acum, pachetul lapte a fost pus in aplicare in mod voluntar in Marea Britanie, Belgia, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Germania, Olanda, Polonia, Suedia si in mod obligatoriu in Cipru, Franta, Spania, Ungaria, Lituania, Letonia, Portugalia, Slovenia, Slovacia, Italia, Romania si Bulgaria. „Contractele incheiate ne permit sa asiguram producatorilor stabilitate si un echilibru mai bun”, a afirmat Raymond. „Totusi, pachetul se afla abia intr-o etapa initiala si va fi nevoie de timp pana ca impactul acestuia sa se resimta.”
 
Seminarul a fost organizat in perspectiva prezentarii raportului Comisiei Europene, preconizat pentru luna iunie, cu privire la revizuirea pachetului lapte si a evolutiilor pietei.
 

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016