Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cresterea pretului si eventualitatea unei crize pe piata de profil transforma zaharul in noul petrol
Pretul zaharului s-a dublat pe pietele de marfuri din intreaga lume de la inceputul anului, situandu-se aproape de maximul ultimilor 28 de ani. Pretul zaharului a intrat pe un trend ascendent, ajutat de fondurile de hedging si de speculatorii care se grabesc sa parieze pe posibilitatea unei crize a indulcitorului natural.
Zaharul brut s-a tranzactionat la inceputul acestui an intre 22 (14,7 eurocenti) si 26,5 centi (17,7 eurocenti) pe kilogram in New York. Pretul a atins insa 54,76 de centi (36,7 eurocenti) luna trecuta, cel mai ridicat nivel de dupa 1981, in prezent acesta osciland in jurul valorii de 50 de centi (34 eurocenti), scrie The Guardian.
Cresterea a survenit pe fondul unui boom general al preturilor marfurilor. Preturile metalelor si energiei au avansat puternic pe fondul deprecierii dolarului si al cresterii pietelor de actiuni la nivel mondial.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Exista motive solide pentru tendinta de crestere a pretului zaharului brut. Ploile masive au cauzat probleme celui mai mare producator de zahar din lume, Brazilia, unde o proportie considerabila din productia de trestie de zahar a fost destinata productiei de etanol. Intre timp, cel mai mare consumator de zahar, India, a avut parte de un sezon slab al musonilor si din exportator net de zahar a devenit importator.
"Sursa problemelor au fost Brazilia si India", a declarat Sudakshina Unnikrishnan, analist pe marfuri in cadrul Barclays Capital.
Citeste mai mult in Ziarul Financiar
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura