Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Crisana: La Aleşd, producătorii de vinuri au ieşit la rampă
În organizarea "Asociaţiei Castrum", a Bisericii Reformate "REKO" şi a Clubului "Prietenii Vinului" Poynar Mikloş, Casa de Cultură a găzduit cea de-a VII-a ediţie a concursului de vinuri, sub genericul "Valea Crişului Repede", la care au participat producători din Biharia, Crasna (Sălaj), Diosig, Kismaria şi Hokad (Ungaria),Tăuteu, Tinca, Tileagd, Oradea şi Aleşd.
Un juriu de specialişti, alcătuit din Csavassy Gyorgy - preşedinte, Szaboszlai Csaba, Stabaszlai Hilda, Zotiko Gyula, a făcut ierarhizarea vinurilor după un barem internaţional în limita a 20 de puncte. În concurs au intrat trei categorii de vinuri: alb sec şi demisec; alb aromat dulce; roşu şi roze. Din totalul de 61 probe, 51 au obţinut medalii, după cum urmează: 1 aur uriaş, 16 aur, 15 argint şi 19 bronz. Printre medaliaţi se numără Homonnai Gabor - Aleşd (Chardonney), Feyeş Ferenc -Aleşd (Grunner Sylvaner), Chifiriuc Andraş - Biharia (Risling italian), Homonnai Gabor - Aleşd (Muscat Ottonel), Torok Mihay -Aleşd (Cuvee), Homonnai Gabor - Aleşd (Ferko-cuvee), Torok Mihaly - Aleşd (Cabernet rose), Chifiriuc Andraş - Biharia (Burgund mare). Un aspect care merită mediatizat îl constituie faptul că familia Torok (tată, fiu, nepot) a obţinut şase medalii de aur, 2 argint şi 1 bronz. Torok Oliver, în vârstă de numai 14 ani, a fost cel mai tânăr concurent şi premiat cu aur. Făcând aprecieri asupra concursului, Csavassy Gyorgy, preşedintele juriului, a remarcat calitatea superioară a vinurilor prezentate, unele putând fi competitive la nivel naţional şi internaţional.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Crisana.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News