Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Criza cerealelor afectează producătorii europeni de bere şi alimente


Interdicţia temporară a exporturilor de cereale de către Rusia afectează marii producători europeni de bere şi de alimente.
Rusia, care se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 130 de ani, a oprit exporturile de cereale şi făină, pentru a ţine sub control inflaţia, iar acest lucru a cauzat deprecierea acţiunilor unor importanţi producători europeni, dar şi probleme pentru o parte dintre companiile ruseşti.

Titlurile companiei daneze Carlsberg au scăzut cu 4%, Heineken (Olanda) cu 3,6%, Anheuser-Busch InBev (Belgia) cu 2,9%, iar SABMiller (listată la Londra) cu 1,8%. "În Europa Occidentală, unde populaţia este încă precaută în privinţa cheltuielilor, o majorare imediată, semnificativă, a preţurilor poate provoca dificultăţi producătorilor", a declarat Morten Imsgard, analist la Sydbank.

Premier Foods, producător britanic important de alimente, cunoscut pentru specialităţile de panificaţie, estimează că majorarea semnificativă a preţului grâului va fi transferată retailerilor, iar impactul asupra cumpărătorilor va depinde de aceştia. "Majorările de preţuri vor fi inevitabile, ca urmare a creşterii semnificative a preţului grâului", a declarat Robert Schofield, director general al Premier Foods, citat de Reuters şi Mediafax.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acţiunile companiilor Nestlé, Danone, Unilever şi ale producătorului de pâine Associated British Foods au coborât între 0,9% şi 1,6%.

În cazul producătorilor de cereale, interzicerea exporturilor este un factor negativ, dar nivelul ridicat la care se află deja preţurile va compensa parţial recoltele proaste.

Pe de altă parte, preţul mare al furajelor va mări costurile suportate de crescătorii de păsări şi animale. "Preţul furajelor reprezintă circa 40% din costurile crescătorilor de păsări şi 50% din cele ale crescătorilor de porci", se arată într-o analiză a Troika Dialog.

Portul Novorossiisk de la Marea Neagră, cel mai important port rusesc pentru exporturile de cereale, ar putea înregistra pierderi în urma interdicţiei, în condiţiile în care livrările în străinătate au o contribuţie de 17% la venituri, potrivit Renaissance Capital.

Rusia ar putea revizui decizia de a suspenda exporturile de cereale după încheierea recoltării, a anunţat vicepremierul rus Igor Şuvalov la postul de radio Ekho Moskvi, citat de RIA Novosti. "La scurt timp după încheierea recoltării, după ce calculăm cât şi de ce calitate am obţinut, dar şi ce cantitate de cereale este necesară pentru consum intern, va trebui să ne gândim imediat la posibilitatea exportului", a spus Şuvalov.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016