Publicat in: Stiri
Criza din Ucraina s-ar putea transforma intr-o oprtunitate pentru Romania
Criza din Ucraina determina importatorii de grau din Orientul Mijlociu sa se reorienteze catre noi furnizori de cereale. Regiunea Marii Negre, in principal Ucraina si Rusia, au devenit principalele surse de grau si orz pentru importatorii din Orientul Mijlociu din Libia, Egipt, Syria, Arabia Saudita sau Yemen. Astfel, in ultimii ani, furnizorii traditionali din Statele Unite, Canada sau Europa si-au pierdut statutul dominant pe care il aveau in piata, precizeaza Reuters.
Insa, in contextul tensiunilor dintre Ucraina si Rusia, tot mai multi traderi isi intorc atentia catre “fostii” granari. Situatia nu se arata mai favorabila Ucrainei nici pe segmentul porumbului. Tara vecina, cotata ca fiind al treilea mare exportator de porumb reusise sa castige o cota importanta de piata in fata Braziliei si Argentinei.“Ucraina s-a dovedit in ultimii 10 ani a fi un factor de referinta in comertul cu cereale. Acest lucru s-a reflectat pozitiv asupra regiunii, pe piata graului, porumbului si orzului,” a declarat Tony Mudallal, trader international.

Potrivit analistilor, agravarea conflictului din Ucraina ar afecta cel mai mult Siria, care in ultimii ani a depins de importurile de grau pentru a-si acoperi deficitele de productie.

Reorientarea statelor dependente de importuri catre alte surse vine insa la pachet cu facturi mai mari, specialistii estimand o crestere cu pana la 150 de dolari pe tona.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


Situatia din Ucraina s-ar putea transforma intr-o oportunitate pentru Romania, Bulgaria si alti furnizori europeni, precum Franta si Tarile Baltice, mai precizeaza analistii.
Iar tara noastra are toate sansele sa fie un jucator important in noua schema, in conditiile in care Egiptul pare sa excluda variant importurilor din Franta.

“Rusia, Romania si alte tari din regiunea Marii Negre ar putea inlocui pe langa Ucraina, si Franta, care are preturi mai ridicate”, a declarat o sursa a guvernului egiptean.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016