Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Criza ingrasamintelor chimice: Efectele HG pentru subventionarea ingrasamintelor vor aparea peste doua luni


Deputatul PD-L Mures Doru Opriscan a declarat ca hotararea de guvern privind sprijinul acordat agricultorilor pentru achizitionarea de ingrasaminte chimice ar putea sa aiba efecte cam peste doua luni.

Opriscan a aratat ca singura problema pentru care aceasta hotarare de guvern intarzie este ca are nevoie de aprobarea Comisiei Europene, pentru a nu fi interpretat ca ajutor de stat pentru agricultori.
"Daca se va agrea alocarea acestei sume pentru ingrasaminte, probabil pana se pune mecanismul pe roate vor trece cam doua luni. Este rau pentru producatorii de ingrasaminte, pentru agricultori, pentru culturile de primavara", a subliniat deputatul. Doru Opirscan a precizat ca a propus ca decontarea acestor cupoane sa poata fi facute doar de producatorii interni de ingrasaminte chimice si importatorii directi de ingrasaminte din Uniunea Europeana, verificati si certificati de Ministerul de Finante.

"Intentia Guvernului a fost sa ajute si producatorii interni de ingrasaminte. Era important sa nu se foloseasca cupoanele pentru ingrasamintele aduse din Rusia, Kazahstan sau Rusia unde sunt foarte ieftine. Am inteles ca s-au importat 80.000 de tone de ingrasaminte din aceste tari. Grija era sa nu se foloseasca aceste adeverinte sau cupoane pentru ingrasaminte provenite din import extracomunitar", a spus parlamentarul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a mai spus ca intocmirea proiectului de hotarare de guvern a cunoscut mai multe faze de discutii si se pare ca, potrivit textului final, fiecare agricultor va avea posibilitatea, pe baza de cupoane, sa aleaga fie intre patru saci de ingrasaminte pe baza de azot - azotat sau uree, fie pentru trei saci de ingrasamant complex.

"Prima a fost pentru ingrasaminte azotoase, minim 46%, ceea ce insemna doar uree, practic erau vizati doi producatori, respectiv AMONIL Slobozia si SOFERT Bacau, care au stocuri mari de uree. S-a revenit si au ramas ingrasamintele chimice de origine Uniunea Europeana. S-au facut presiuni, s-a schimbat iar textul. A treia faza, ingrasaminte azotoase cu 1,8 lei/kilogram, cantitatea de 200 kilograme/hectar, valoarea pentru un hectar de 360 de lei. Din nou ingrasamintele complexe erau excluse. Se vorbea despre o a doua etapa, de toamna, cand se vor aloca sume doar pentru complexe", a explicat deputatul PD-L.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016