Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Criza pune lacat afacerii cu biodiesel. Fermierii renunta si ei la culturile energetice, iar cea mai afectata este productia de rapita


La 40 de dolari cat este pretul barilului de titei acum, afacerea cu biodiesel nu mai este rentabila. Producatorii de ulei au renuntat la investitii de peste 40 mil. euro in fabrici de biodiesel, dupa ce in urma cu trei ani se grabeau sa anunte mai multe astfel de proiecte.

Motivele opririi investitiilor in fabrici de biodiesel sunt scaderea constanta a pretului barilului de petrol si lipsa de sustinere din partea guvernului. Printre companiile care au decis sa renunte la investitiile in energie verde se numara in principal producatorii de ulei vegetal.


Producatorul constantean Argus intentiona la inceputul anului 2006 sa produca biodiesel din ulei semirafinat, urmand sa directioneze catre productia de combustibil uleiul pe care nu reusea sa il plaseze pe piata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Era rentabil sa produci biodiesel atunci cand barilul de petrol costa 140 de dolari. La 40 de dolari nu mai este rentabil un astfel de business. Noi, ca producatori de ulei vegetal, eram avantajati in dezvoltarea productiei de biodiesel deoarece aveam infrastructura necesara cat si materia prima, uleiul reprezentand 80% din produsul final, biodieselul", a declarat Vasile Leu, directorul general si proprietar al Argus Constanta impreuna cu SIF Oltenia si alti actionari minoritari.
Dupa ce a purtat discutii cu trei-patru companii din industria utilajelor pentru productia de biodiesel, investitia de 10 mil. euro anuntata de Argus a fost amanata pe fondul scaderii constante a pretului barilului de petrol.

Prima fabrica procesatoare de ulei care a decis sa produca biodiesel pe piata locala a fost insa Ultex Tandarei, companie controlata de omul de afaceri Vasile Nitescu. Ultex a fost de asemenea primul producator de biodiesel din Romania cu certificat de conformitate si licenta de fabricatie eliberate de Registrul Auto Roman pentru utilizare 100%, brandul sub care compania din Tandarei a vandut biodisel catre gigantii Petrom si Rompetrol numindu-se Biodil.

Cu toate ca producatorul a investit in 2006 din fonduri proprii circa 4,5 mil. euro in dezvoltarea instalatiei si tehnologiei de obtinere a biodieselului, aceeasi suma fiind alocata si in 2007 pentru dublarea capacitatilor de producere a biodieselului la 4.500 de tone lunar, fabrica de biodiesel a fost inchisa la finalul anului 2007. "Am inchis fabrica de biodiesel la sfarsitul lunii decembrie a anului 2007 deoarece nu am primit sustinere de la Guvern. Acum fabrica este in conservare", a declarat Nitescu.

Citeste mai mult in Ziarul Financiar
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton