Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Pretul carnii de porc este mai mare cu 25% fata de luna decembrie a anului trecut, din cauza scumpirii furajelor. Titidata, diminuarea puterii de cumpararea romanilor va duce la o scadere a consumului in aceasta luna de 15-20%, potrivit Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania.
"Costul cu furajele a crescut in ultimul an cu 65%, utilitatile s-au scumpit si ele si, in consecinta, carnea de porc este mai scumpa acum, in decembrie, cu circa 25% fata de luna decembrie a anului trecut", a declarat pentru Mediafax Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania.
In acest moment, la targurile din toata tara pretul porcului in viu este 10 lei kilogramul. La fermele industriale acesta este mai mic, de pana la 6-7 lei kilogramul.
"Ne asteptam ca din cauza majorarii de pret si a scaderii puterii de cumparare consumul de carne de porc de Craciun sa scada cu 15-20%. Din datele noastre, consumul a scazut pe parcursul intregului an", a afirmat Ladosi.
El a adaugat ca nu exista motive ca pretul carnii de porc sa mai cresca pana la Craciun, iar o eventuala modificare a acestuia ar putea fi determinata doar de fluctuatiile de pret de pe pietele europene, de unde Romania importa peste jumatate din necesar.
Producatorii de carne estimeaza ca in fiecare an se taie aproximativ trei milioane de porci in gospodariile taranilor.
In acest moment, la targurile din toata tara pretul porcului in viu este 10 lei kilogramul. La fermele industriale acesta este mai mic, de pana la 6-7 lei kilogramul.
"Ne asteptam ca din cauza majorarii de pret si a scaderii puterii de cumparare consumul de carne de porc de Craciun sa scada cu 15-20%. Din datele noastre, consumul a scazut pe parcursul intregului an", a afirmat Ladosi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
El a adaugat ca nu exista motive ca pretul carnii de porc sa mai cresca pana la Craciun, iar o eventuala modificare a acestuia ar putea fi determinata doar de fluctuatiile de pret de pe pietele europene, de unde Romania importa peste jumatate din necesar.
Producatorii de carne estimeaza ca in fiecare an se taie aproximativ trei milioane de porci in gospodariile taranilor.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News