Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cu ce planuri isi incepe mandatul noul ministru al Agriculturii

cu-ce-planuri-isi-incepe-mandatul-noul-ministru-al-agriculturii

Acesta a anuntat ca va solicita mai intai o situatie cat mai precisa a tuturor datelor detinute de MADR si efectuarea unui audit la APIA.


La jumatatea acestei saptamani a avut loc predarea de stafeta la MADR, dupa ce noul guvern propus de premierul Dacian Cilos a primit aprobarea parlamentului, iar toti ministrii propusi au trecut cu bine de aufierile din comisiile de specialitate.
 
Portofoliul Agriculturii i-a revenit astfel lui Achim Irimescu, care ii ia locul la conducerea ministerului, predecesorului sau, Daniel Constantin. Noul sef al MADR a precizat ca primul lucru pe care il va face in aceasta calitate va fi sa solicite o situatie cat mai exacta a datelor de care dispune institutia pentru a-si face o prima imagine asupra problemelor existente si a incerca apoi sa le gaseasca rezolvarea.
 
„Primul lucru pe care il voi face cand voi ajunge la minister este sa cer o situatie cat mai precisa a datelor de care dispunem pe toate domeniile, la productie, la plati efectuate, fara minciuni. In opinia mea, nu poti porni la un drum fara sa faci o analiza extrem de adanca, pentru a vedea unde te situezi, unde sunt problemele si cum poti sa le rezolvi” a declarat acesta la preluarea mandatului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Achim Irimescu nu a ascuns nici faptul ca vor exista si masuri de eliberare din functii a anumitor persoane despre care se va stabili ca nu si-au facut treaba cum trebuie pana acum, precizand ca deja are o lista cu cateva nume ale celor care isi vor pierde primii functiile in mandatul sau.
 
„Am niste nume ale unor persoane care nu performeaza si mi s-a confirmat. Este clar ca va trebui sa corectam. Aceasta a fost si discutia premierului cu partidele: ca acolo unde sunt persoane neperformante trebuie sa indreptam lucrurile. Nu cred ca poate fi redus personalul prea mult la nivel central, dar in teritoriu trebuie consolidat clar pe domenii. Sunt foarte multe lucruri de indreptat si, fara specialisti reali, nu parati, ca sa spun asa, nu vom reusi. Ramane la latitudinea mea sa identific oameni de calitate si sa-i aduc sa lucreze efectiv” a mai precizat in acest sens noul ministru.
 
De asemenea, la APIA, Achim Irimescu a anuntat ca va solicita un audit pentru a vedea care este situatia exacta, iar cei responsabili de anumite probeleme vor fi trasi la raspundere.
 
„La Agentia de Plati sunt multe lucruri care s-au facut si multe care nu s-au facut si e clar ca trebuie trasi la raspundere. Eu nu sunt organ de ancheta, dar sigur ca voi cere un audit intern pentru ca, atata timp cat nimeni nu este tras la raspundere, nu vom progresa niciodata”, a spus Achim Irimescu.
 
George Turtoi si Ion Utiu, doi dintre secretarii de stat din MADR din echipa ministrului Daniel Constantin, si-au depus demisiile din functiile detinute. In prezent, ceilalti doi secretari de stat in functie sunt Simona Man si Daniel Botanoiu.
 
Irimescu a precizat ca, pe noua structura organizatorica, la MADR, vor fi doi, cel mult trei secretari de stat, iar dupa preluarea mandatului, care a avut loc miercuri dimineata, urmeaza ca in zilele urmatoare sa fie anuntata noua echipa.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016