Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cu toate că fermele europene se numără printre cele mai eficiente din lume, preţurile alimentelor cresc în UE în momentul de faţă.


Economiştii arată că între preţurile de producător şi cele pe care le plătesc consumatorii există o diferenţă mare, iar politicienii dau vina pe marile lanţuri de magazine, care impun preţuri disproporţionate pentru propriul profit, informeaza biroul de presa al Parlamen. Când cumpără produse alimentare, consumatorii plătesc de cinci ori mai mult decât preţurile de producător. Acum 50 de ani, fermierii primeau jumătate din preţul de vânzare cu amănuntul. Acum, aceştia primesc în medie 7% în Marea Britanie şi 18% în Franţa.
Supermarket-urile abuzează de puterea lor de cumpărare

Diferenţa între preţul de producător şi cel final este mai mare în statele cu cea mai mare concentrare de piaţă. În medie, gradul de concentrare (indicator al mărimii relative a companiilor prin comparaţie cu industria ca întreg) a crescut de la 21,7% în 1993 la 70% în prezent.

Specialiştii spun că supermarket-urile abuzează de puterea lor de cumpărare pentru a impune furnizorilor preţuri mici şi condiţii necinstite. Marile lanţuri de magazine controlează din ce în ce mai mult accesul fermierilor şi al celorlalţi furnizori la consumatorii europeni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Comisia pentru Agricultură şi dezvoltare rurală de la Parlamentul European a adoptat în februarie un raport din proprie iniţiativă, redactat de socialista greacă Katerina Batzeli, ca reacţie la Comunicarea Comisiei Europene privind preţurile alimentelor în Europa. Raportoarea va face o prezentare a raportului în plen, la Strasbourg, pe 23 martie 2009.

Mai multă transparenţă şi o mai bună reglementare a pieţei

Deputaţii europeni de la Comisia pentru Agricultură s-au declarat împotriva vânzării produselor la preţuri sub nivelul real şi cer o reacţie la nivel european împotriva măsurilor agresive de impunere a preţurilor. În plus, aceştia cer Comisiei Europene să lanseze o anchetă privind speculaţiile cu produse alimentare.

Raportoarea cere mai multă transparenţă, o mai bună reglementare a pieţei şi crearea unui sistem mai eficient de monitorizare a preţurilor. Dumneaei mai doreşte şi facilitarea contactului dintre producătorii agricoli şi consumatori, prin eliminarea puterii intermediarilor. Acest lucru ar oferi consumatorilor mai multe posibilităţi de a alege între diferitele produse alimentare. Urmăriţi prezentarea raportului în direct pe site-ul nostru, luni seara.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016