Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultivarea sparanghelului: Proiect de cercetare in beneficiul cultivatorilor, co-finanţat de Comisia Europeana

Sparanghelul este una dintre cele mai populare legume din Europa.


Sparanghelul este una dintre cele mai populare legume din Europa. Primăvara în fiecare an, sute de tone de sparanghel trebuie sa fie recoltate într-un timp foarte scurt. Cu toate că pe piaţă există deja câteva unelte auxiliare folosite la recoltare pentru a face munca mai ușoară și mai eficientă pentru muncitori, costurile cu forţa de muncă reprezintă încă procentul cel mai mare din preţul sparanghelului.
În timp ce folosirea de mașini pentru cultivarea sparanghelului se face la scară largă, nivelul de automatizare la recoltarea sparanghelului este neglijabil din cauza lipsei de tehnologii efective din punct de vedere al costului. Pierderile la recoltarea manuală sunt enorme si însumează aproximativ 15% din producţie.

Pentru a preveni problemele menţionate mai sus, un consorţiu format din 9 parteneri: 4 parteneri din Germania (Biozoon GmbH care este și coordonatorul proiectului, Centiv GmbH, Strauss Verpackungsmaschinen GmbH și Universitatea din Bremen), 3 parteneri din Spania (Egacoop SCL, Centex Castejón S.C., PYFESA) și câte un partener din Olanda și Romania - IMIX vision Support Systems B.V, respectiv SC Tritecc SRL si-au asumat provocările proiectului AutoSpar- Realizarea unei mașini complet automate cu funcţionare selectivă pentru recoltarea sparanghelului alb, proiect cu un buget de 1.153.809,1 € cofinanţat de către Uniunea Europeană în programul cadru 7.

AutoSpar este o mașină care poate recolta selectiv și complet automat sparanghelul alb. Folosind un sistem de camere 3D, tulpinile de sparanghel vor fi detectate cu o precizie de 2mm. O unealtă de recoltare inovativă taie și ridică cu grijă toate tulpinile detectate la suprafaţa solului și le dă drumul în cutiile de colectare. Principalele avantaje ale mașinii AutoSpar în comparaţie cu recoltatul manual sunt:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


  • Producătorul de sparanghel poate reduce numărul muncitorilor sezonieri folosiţi la recoltare cu 75% (unul în locul a 4 muncitori) păstrând același randament de recoltare.
  • Creșterea independenţei cu privire la începutul sezonului de recoltare din moment ce mașina AutoSpar în „standby” nu produce nici un cost.
  • Recoltarea sparanghelului din clasa A se face în proporţie mai mare de 95%.
  • Amortizarea investiţiei pentru mașina AutoSpar este preconizată după 3 sezoane.
  • Îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru muncitorii sezonieri.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016