"Am asteptat si asteptam in continuare banii de la Uniunea Europeana. Daca primim OK-ul de la UE, vom avea si ingrasaminte", a declarat purtatorul de cuvant al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Constanta, Stere Economu.
"Nu se dau ingrasamintele, nu mai obtinem peste 4.000 kg de grau la hectar", a mai precizat Economu. Acesta a precizat ca toate culturile de grau si orz care nu au infratit din toamna si cele care au densitate redusa trebuiau fertilizate cu azot pe teren inca inghetat. Potrivit directivelor ministerului, acest lucru este obligatoriu pentru toate culturile de cereale de toamna care nu au fost fertilizate cu azot inainte de semanat.
Pe solurile din campie, cu reactie neutra, rezultatele bune se obtin aplicand azotul sub forma de azotat de amoniu. In zonele de dealuri, pe soluri acide, este preferabila aplicarea azotului sub forma de azotat de calciu (Nitrocalcar), iar pe solurile saraturate ingrasamantul cel mai recomandat este sulfatul de amoniu.
Citeste mai mult in Romania Libera
"Nu se dau ingrasamintele, nu mai obtinem peste 4.000 kg de grau la hectar", a mai precizat Economu. Acesta a precizat ca toate culturile de grau si orz care nu au infratit din toamna si cele care au densitate redusa trebuiau fertilizate cu azot pe teren inca inghetat. Potrivit directivelor ministerului, acest lucru este obligatoriu pentru toate culturile de cereale de toamna care nu au fost fertilizate cu azot inainte de semanat.
Pe solurile din campie, cu reactie neutra, rezultatele bune se obtin aplicand azotul sub forma de azotat de amoniu. In zonele de dealuri, pe soluri acide, este preferabila aplicarea azotului sub forma de azotat de calciu (Nitrocalcar), iar pe solurile saraturate ingrasamantul cel mai recomandat este sulfatul de amoniu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Romania Libera
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News