Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum raspunde Petre Daea solicitarii de a-si da demisia

cum-raspunde-petre-daea-solicitarii-de-a-si-da-demisia

Ministrul Agriculturii ii da astfel replica europarlamentarului Daniel Buda, care il acuza de incapacitate institutionala in achizitionare softului de la APIA, astfel incat platile directe sa nu fie in pericol.


Ca urmare a declaratiilor europarlamentarului Daniel Buda aparute in spatiul public, MADR a remis un comunicat de presa prin care se fac anumite precizari prin care se doreste sea se arata ca afirmatiile facute de europarlamentar nu sunt conforme cu realitatea.
 
„Este regretabil faptul ca europarlamentarul Daniel BUDA recidiveaza, la fel ca si anul trecut,  in a face afirmatii neadevarate si nesustinute de situatia reala, referitoare la faptul ca 900 mii fermieri ar putea fi in pericol de a nu-si primi banii cuveniti. Domnul Buda dovedeste ca, desi are posibilitatea sa se informeze despre aceasta situatie, nu o face, mai mult decat atat, dezinformeaza opinia publica, facand afirmatii menite sa creeze o imagine falsa asupra ativitatii de acordare a subventiilor”, se arata in document.
 
Astfel, pentru corecta informare a opiniei publice, MADRprecizeaza  ca, pana la aceasta data, au intrat deja in conturile fermierilor suma de 2,488 de miliarde de euro, reprezentand avans si plata regulara, pentru un numar de 860.390 de beneficiari, care au depus cerere de plata in cadrul Campaniei 2017, reprezentand 98,12 % din numarul de fermieri eligibili.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Referitor la afirmatia privind „incapacitatea institutionala de a finaliza achizitionarea softului informatic” Petre Daea a declarat ca APIA a inceput demersurile pentru achiziţia de ”Servicii de mentenanta, extindere şi dezvoltare a sistemului informatic al APIA” inca din anul 2016, prin contractarea unui furnizor de servicii auxiliare care sa elaboreze Caietul de sarcini.
 
„Ulterior, in prima jumatate a anului 2017, autoritatea contractanta a intreprins toate demersurile legale in vederea avizarii proiectului de investitii de catre instituţiile abilitate ale statului, inclusiv pentru emiterea unei Hotarari de Guvern in acest sens. Pe parcursul evaluarii ofertelor, au fost depuse contestatii de catre doi operatori economici, una din ele fiind respinsa de catre CNSC, iar cealalta fiind depusa direct in instanţele de judecata. La data prezentei, cauza de soluţionare a contestatiei se afla la Curtea de Apel Bucuresti, in vederea pronuntarii unei solutii definitive, APIA aflandu-se astfel in imposibilitatea de a incheia contractul pana la solutionarea definitiva a contestatiilor”, se mai arata in comunicat.
 
Ptre Daea mai sustine că, in urma dificultatilor intampinate in achizitionarea softului informatic, pentru a continua si implementa modificarile informatice existente la nivelul APIA, modificari rezultate din schimbarile legislatiei comunitare si nationale in vigoare, expertii APIA au identificat o serie de solutii, prin resursele umane si informatice existente, astfel incat sa compenseze lipsa dezvoltatorului de soft.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016