Regimul vegetarian este asociat cu o pierdere în greutate, dar alegerea mâncărurilor sărace în grăsimi şi controlul caloriilor rămân la fel de importante. Chiar dacă regimul vegetarian este asociat cu o sănătate mai bună şi cu o pierdere în greutate, nutriţioniştii recomandă să fim atenţi atunci când alegem mâncăruri sărace în grăsimi şi să controlăm foarte bine numărul caloriilor zilnice, indiferent de tipul de mâncare ales, informează Mediafax.
De fapt, mulţi dintre vegetarieni consumă alimente care au un conţinut ridicat de grăsimi - ouă, frişcă, unt, produse lactate nedietetice - care eliberează o cantitate mare de calorii. Unele dintre sursele vegetariene de proteine, precum nucile şi seminţele, au şi ele un conţinut ridicat în grăsimi.
Cu toate acestea, o dietă de tip vegetarian poate fi una sănătoasă atunci când consumăm produse precum laptele degresat, legume crude sau fructe proaspete.
1) Dacă beţi produse lactate, alegeţi laptele fără grăsimi.
Dacă preferaţi laptele de soia, alegeţi o marcă de lapte de soia cu un conţinut redus de grăsimi, pentru a putea să beneficiaţi de proteinele, vitaminele şi mineralele necesare, fără să fiţi obligaţi să preluaţi şi grăsimile sau caloriile în plus.
2) Consumaţi mai puţină brânză. Atât brânza produsă din laptele de vacă, cât şi brânza din soia sau din laptele de orez au un conţinut ridicat de grăsimi. Alegeţi felurile de brânză care nu conţin mai mult de cinci grame de grăsime la un kilogram.
3) Faceţi din legume, tofu şi tempeh sursa dumneavoastră principală de proteine. Toate trei au un conţinut scăzut în grăsimi, iar legumele adaugă fibrele în dieta dumneavoastră zilnică.
4) Dacă vă este foame între mese, consumaţi fructe proaspete sau legume crude. Limitaţi mesele bogate în grăsimi şi în zaharuri.
5) Încercaţi să condimentaţi mesele dumneavoastră prin suc de roşii, suc de lămâie sau oţet aromat în loc de maioneză, unt, margarină sau frişcă.
6) Ca pentru orice dietă, renunţaţi la alimentele prăjite în favoarea celor coapte, fripte sau fierte.
7) Încercaţi să mâncaţi numai când vă este foame. Chiar dacă serviţi doar alimente sărace în grăsimi, dacă le consumaţi când nu vă este foame, riscaţi să vă îngrăşaţi.
Urmând modelul unei diete vegetariene, vă protejaţi în acest fel împotriva mai multor tipuri de cancer, hipertensiune arterială şi boli coronariene.
De fapt, mulţi dintre vegetarieni consumă alimente care au un conţinut ridicat de grăsimi - ouă, frişcă, unt, produse lactate nedietetice - care eliberează o cantitate mare de calorii. Unele dintre sursele vegetariene de proteine, precum nucile şi seminţele, au şi ele un conţinut ridicat în grăsimi.
Cu toate acestea, o dietă de tip vegetarian poate fi una sănătoasă atunci când consumăm produse precum laptele degresat, legume crude sau fructe proaspete.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
1) Dacă beţi produse lactate, alegeţi laptele fără grăsimi.
Dacă preferaţi laptele de soia, alegeţi o marcă de lapte de soia cu un conţinut redus de grăsimi, pentru a putea să beneficiaţi de proteinele, vitaminele şi mineralele necesare, fără să fiţi obligaţi să preluaţi şi grăsimile sau caloriile în plus.
2) Consumaţi mai puţină brânză. Atât brânza produsă din laptele de vacă, cât şi brânza din soia sau din laptele de orez au un conţinut ridicat de grăsimi. Alegeţi felurile de brânză care nu conţin mai mult de cinci grame de grăsime la un kilogram.
3) Faceţi din legume, tofu şi tempeh sursa dumneavoastră principală de proteine. Toate trei au un conţinut scăzut în grăsimi, iar legumele adaugă fibrele în dieta dumneavoastră zilnică.
4) Dacă vă este foame între mese, consumaţi fructe proaspete sau legume crude. Limitaţi mesele bogate în grăsimi şi în zaharuri.
5) Încercaţi să condimentaţi mesele dumneavoastră prin suc de roşii, suc de lămâie sau oţet aromat în loc de maioneză, unt, margarină sau frişcă.
6) Ca pentru orice dietă, renunţaţi la alimentele prăjite în favoarea celor coapte, fripte sau fierte.
7) Încercaţi să mâncaţi numai când vă este foame. Chiar dacă serviţi doar alimente sărace în grăsimi, dacă le consumaţi când nu vă este foame, riscaţi să vă îngrăşaţi.
Urmând modelul unei diete vegetariene, vă protejaţi în acest fel împotriva mai multor tipuri de cancer, hipertensiune arterială şi boli coronariene.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News