
Pentru a feri de frig sau de ploaie uneltele cu care lucrezi zilnic in gradina ai nevoie de un spatiu in care sa le aranjezi pe toate la un loc.
Suntem siguri ca esti o fire intreprinzatoare iar construirea unei magazii ti se va parea un proiect foarte util. De aceea iti vom detalia pasii pe care sa ii urmezi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Pasii pentru construirea unei magazii din lemn pentru gradina ta
1. Toarna placa de beton - daca te-ai hotarat asupra coltului de curte unde vrei sa iti amenajezi magazia, primul pas este sa torni placa de beton. Dimensiunile raman la latitudinea ta, dar o suprafata de 4m x 2m ar putea fi minimul de la care sa incepi. Asteapta doua saptamani de la turnare pentru a avea o baza stabila pe care sa iti construiesti scheletul de lemn.
2. Fixeaza stalpii de sustinere - iti vor trebui 6 stalpi de sustinere; 4 stalpi vor fi de aceeasi dimensiune iar 2 de inaltime mai mare, in functie de cat de inalta vrei sa fie magazia. Fixeaza cei 4 stalpi in colturile placii de beton cu ajutorul unor profile metalice. Cei 2 stalpi de inaltime mai mare ii vei fixa pe mijloc in acelasi mod. Asigura-te ca structura este rigida iar stalpii sunt perfect verticali.
3. Monteaza capriorii - dupa ce verifici stabilitatea structurii, este momentul sa montezi capriorii. Daca vrei sa cresti rezistenta imbinarii dintre capriori si stalpi, ii poti fixa cu scoabe.
4. Monteaza invelitoarea - odata ce termini sarpanta din lemn, este momentul sa o acoperi. Un material rezistent datorita zincului din compozitie este tabla ondulata, usor de modificat si de fixat pe scheletul de lemn.
5. Imbraca peretii in lemn - incepand dintr-un colt, este momentul sa asezi scandurile si sa iti inchizi magazia pe lateral.
6. Hidroizoleaza-ti magazia - acum ca totul a fost montat, nu mai ramane decat sa hidroizolezi constructia pentru a evita mucegaiul sau igrasia. Foloseste o solutie cu bitum care va fi extrem de rezistenta la intemperii.
Urmand acesti pasi, cu siguranta vei reusi sa iti amenajezi un spatiu de depozitare pentru a economisi teren. Desigur, acesta este un plan de baza pe care il poti modifica in cazul in care vrei sa adaugi si cateva facilitati precum o camera in plus pentru un atelier intim sau un grup sanitar. Cateva plante stufoase asezate la intrare, si magazia se va incadra perfect cu gradina ta.
Sursa foto: shutterstock.com