Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se vinde vinul românesc în China, principalul importator pentru Asia


China şi-a deschis anul acesta larg porţile pentru importul de vin. Hong Kong-ul a renunţat la taxe iar cifrele au explodat. România însă nu a ştiut să exploateze însă această şansă. Standul gratuit primit de ţara noastră la un târg specializat din Hong Kong a fost aproape gol. Gazdele se arată, totuşi, interesate de oferta României, iar specialiştii care cunosc piaţa spun că vinul românesc ar trebui poziţionat alături de produsele italienilor şi francezilor.
Hong Kong-ul şi-a propus în urmă cu aproape doi ani să devină importatorul de vin al Asiei. Promovarea comercială şi stimulentele fiscale sunt căile prin care regiunea chineză cu administrare specială vrea să-şi atingă obiectivul. Eliminarea taxelor pentru comerţul cu vin a avut un efect aproape instantaneu.

"Importurile noastre au crescut cu 122% de cand taxele au fost eliminate in februarie anul trecut şi suntem piaţa cu cea mai rapidă creştere din lume," a precizat Raymond Yip, director adjunct HKTDC.

Ce câştigă Hong Kong-ul din această facilitate? Locuri de muncă şi firme cu afaceri prospere. Vinurile româneşti nu sunt cunoscute în China. Oficialul centrului de dezvoltare a comerţului din Hong Kong spune că România nu beneficiază suficient de pe urma acestui târg. Un stand oferit gratuit de organizatori pe care românii, oficiali şi producători, nu au reuşit să aducă mai mult de câteva sticle. Iar unul dintre sortimente, cel de Cahul, provine defapt din Republica Moldova. Aici, spune oficialul din Hong Kong, ar putea fi vândute atât atât vinurile fine cât şi cele de consum.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult pe money.ro
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016