Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Curierul National: Legea Camerelor Agricole ar putea fi adoptată în următoarele luni
Legea Camerelor Agricole ar putea fi adoptată în Parlament în prima parte a acestui an, a declarat, ieri, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru. "După apariţia acestei legi, sperăm ca organizarea serviciilor agricole la nivel local să fie pusă pe alte baze, pe parteneriatul între fermieri şi guvern, între minister şi organizaţiile de fermieri, aşa cum funcţionează peste tot în Europa", a spus Dumitru. Ministrul Agriculturii a precizat că are promisiuni din partea parlamentarilor că actul normativ va fi finalizat.
Camerele Agricole vor fi organizaţii neguvernamentale, de utilitate publică, non-profit, cu personalitate juridică, create în scopul de a reprezenta şi promova interesele populaţiei care derulează activităţi în agricultură şi producţie alimentară, dezvoltare rurală, pescuit şi acvacultură, silvicultură, îmbunătăţiri funciare, cercetare ştiinţifică de specialitate, fitosanitar, optimizarea exploataţiilor şi conservarea solurilor.
În acest context, Costel Olteanu, preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatelor cu Capital Privat din România (UNPCPR) a subliniat faptul că aceste ''Camere Agricole au fost înfiinţate prin legea reorganizării agenţiilor şi practic nu s-a făcut altceva decât o mutare de personal către o altă structură'', a declarat pentru Curierul Naţional, Costel Olteanu. Potrivit preşedintelui UNPCPR, Camerele Agricole ar trebui să fie în general ale producătorilor agricoli, cu reprezentativitate până la nivel de comună pentru a se putea în acest fel să se obţină într-adevăr efecte benefice.
”Camerele ar trebui să fie un prim partener între minister şi agricultori”
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
În acelaşi timp Olteanu a subliniat faptul că ''aceste Camere Agricole ar trebui să fie un prim partener între Ministerul Agricul-turii şi agricultori. Totodată, Camerele ar trebui să fie mai mult decât un organ consultativ, ci mai degrabă unul deliberativ în promovarea politicilor agricole româneşti şi europene în ceea ce priveşte agricultura. În acest fel s-ar produce o mai bună apropiere între decidenţii politici şi adevăraţii producători'', a mai spus Olteanu.
Potrivit acestuia, din Camerele Agricole pot face parte orice producător agricol, persoană rezidentă în România.
Citeste mai mult in Curierul National.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News