Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Curierul National: Ministerul Agriculturii şi Comisia Europeană vor să înlocuiască renta viageră


Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) negociază cu Comisia Europeană (CE) înlocuirea sistemului de rentă viageră cu alte forme de sprijin pentru stimularea comasării terenurilor agricole, a declarat, ieri ministrul de resort, Mihail Dumitru.
"Continuăm să plătim drepturile celor care s-au înscris în sistem până la sfârşitul lui decembrie. Pregătim o Ordonanţă de Urgenţă prin care să amendăm legislaţia veche. Încercăm să negociem cu CE fie adaptarea sistemului potrivit normelor europene, fie transformarea acestui stimulent de comasare a terenurilor în altă formă. Fie să discutăm în cadrul PNDR despre sistemul de pensionare anticipată permis la nivel european sau alte forme de stimulare a comasării", a spus Dumitru, citat de Mediafax.

Cuantumul rentei viagere agricole reprezintă echivalentul în lei a 100 euro/an pentru fiecare hectar de teren agricol situat în extravilan, pentru care rentierul a încheiat un acord de vânzare. În cazul în care terenul a fost arendat, valoarea rentei viagere anuale este de 50 de euro pe hectar.

El a adăugat că în acest an ministerul pe care îl conduce vrea să reducă la 5% rata de eroare în completarea cererilor pentru plata unică pe suprafaţă. "Erorile din cererile de plată trebuie să se reducă substanţial, aceasta fiind o problemă principală cu care se confruntă România. La sfârşitul lui 2010 se vor trage concluziile pentru 2007. Mă aştept să existe penalizări pentru 2007, pentru că am avut o rată de eroare de 10%. Deocamdată, România nu a plătit nicio penalizare; în prezent se fac controale din partea UE, iar dacă reuşim să demonstrăm că rata nu este reală, va fi altă situaţie", a spus Dumitru.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

El a adăugat că una dintre problemele principale în acest sens o reprezintă numărul mare al persoanelor care declară acelaşi teren. "Românului trebuie să i se explice mult mai bine pentru a reuşi să identifice pe hartă unde anume are terenul, ca să nu ne mai confruntăm cu situaţii în care două persoane vin şi declară aceeaşi parcelă", a spus Dumitru. Potrivit acestuia, se penalizează ratele de eroare de peste 2%.

Citeste mai mult in Curierul National
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016