Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dâmboviţa: 4.000 de hectare de culturi agricole, afectate de ger
Peste 4.000 de hectare de culturi agricole din judeţul Dâmboviţa au fost afectate de temperaturile scăzute din ultimele luni, informează Direcţia Agricolă Dâmboviţa. Au fost afectate 2.220 de hectare de grâu, peste 1.840 de hectare de rapiţă şi 10 hectare de orz, valoarea totală a pagubelor ridicându-se la 2,6 milioane de lei.
Reprezentanţii Direcţiei Agricole Dâmboviţa spun că îşi vor recupera banii numai cei care au culturile asigurate în caz de calamităţi. Specialiştii spun că a fost o iarnă cu precipitaţii însemnate, astfel că stratul de zăpadă protector a salvat plantele de la îngheţ.
''Culturile agricole nu sunt afectate în proporţie mare de ger pentru că a fost un strat protector de zăpadă. Procesele de creştere şi dezvoltare ale plantelor s-au aflat în stadiu de repaus vegetativ.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Sunt pierderi la culturile semănate mai târziu, prin brumificări ale frunzelor, prin necrozări. S-au prelevat probe, s-au făcut analize de culturi şi avem un procent foarte mic afectat de ger. Nici la pomii fructiferi nu sunt probleme mari cauzate de ger. Sunt posibile pierderi la piersici, cireşi şi caişi, care sunt ceva mai sensibili la temperaturi joase'', a declarat, pentru AGERPRES, agrometeorologul Ionel Safta de la Staţia Meteo Târgovişte. Cea mai scăzută temperatură înregistrată, la nivel de judeţ, în acest an a fost pe 26 ianuarie când au fost înregistrate minus 27 de grade Celsius. De altfel, în ianuarie au fost mai multe zile în care s-au înregistrat mai puţin de minus 20 de grade Celsius.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News