Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dâmboviţa: Campania de recoltare a cerealelor păioase, blocată de condiţiile meteo
Agricultorii dâmboviţeni nu pot demara campania de recoltare din cauza precipitaţiilor abundente din ultima perioadă - pe de o parte utilajele agricole nu pot fi folosite din cauza umidităţii excesive din sol, pe de alta, culturi întregi au fost culcate la pământ de vântul puternic, susţin reprezentanţii Direcţiei Agricole Dâmboviţa.
„În această perioadă trebuia să fim în plină campanie de recoltare. Suprafaţa totală de recoltat este în jur de 47.000 ha de pe care noi ne aşteptam să recoltăm o producţie de circa 121.000 tone. Din această suprafaţă totală, 28.000 ha înseamnă cultura de grâu, 3000 orz, 5000 rapiţă, 8000 ovăz, 2400 orzoaică. Precipitaţiile şi vânturile puternice din ultima perioadă au întârziat momentul declanşării campaniei de recoltare. Pe de o parte, umiditatea excesivă din sol nu a permis pătrunderea utilajelor pe teren, iar pe de altă parte umiditatea bobului, care nu este la ora aceasta cea optimă momentului de recoltare, nu a făcut posibil acest lucru. Cerealele trebuie să îndeplinească nişte indici de calitate la recoltare, iar aici mă refer la masa hectolitrică, la umiditate şi conţinutul de proteină. Dacă aceşti indici nu sunt atinşi, momentul este considerat mai puţin optim de recoltare. De asemenea, există zonele Găeşti, Potlogi, Titu, unde vânturile puternice au călcat culturile de grâu, orz şi rapiţă. Totodată, sunt perimetre unde apa stagnează, determinând acele fenomene cunoscute sub numele de băltiri, însă nu sunt suprafeţe semnificative. La ora aceasta noi evaluăm situaţia la nivelul judeţului. În aceeaşi măsură, precipitaţiile abundente au dus la întârzierea recoltatului fâneţelor naturale, a furajelor perene şi a întârziat tratamentele la absolut toate culturile. Dacă precipitaţiile se vor opri, sperăm ca la sfârşitul săptămânii viitoare să declanşăm campania de recoltare”, a precizat ing. Elena Alecu, purtător de cuvânt al Direcţiei Agricole Dâmboviţa.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura