Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Botanoiu: Balanta comerciala pe acest an a produselor agroalimentare este pozitiva pana la acest moment

daniel-botanoiu-balanta-comerciala-pe-acest-an-a-produselor-agroalimentare-este-pozitiva-pana-la-acest-moment

Conform secretarului de stat in MADR, la finele primelor sapta luni din 2014 exporturile erau in crestere cu 300 milioane de euro si importurile in scadere cu 50 de milioane de euro.


Seretarul de stat in MADR, Daniel Botanoiu, a anuntat in cursul zilei de ieri ca balanta comerciala pana la acest moment al anului estepozitiva, in ceea ce priveste produsele agroalimentare, Romania sporindu-si exporturile la acest capitol in timp ce importurile au fost in scadere.
 
„Astazi am vazut balanta la sapte luni din acest an. Este pozitiva, cu 300 de milioane exporturi in plus fata de anul 2013, cu 50 de milioane euro diminuate importurile fata de anul 2013, ceea ce inseamna un trend bun. Din pacate aceste exporturi sunt realizate cu materie prima, ceea ce inseamna export de subventii si nu este un lucru imbucurator. Motiv pentru care, prin viitorul program de dezvoltare rurala, am avut in vedere ca punctajele sa fie dirijate catre mecanisme si proiecte”, a spus Daniel Botanoiu.
 
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a declarat, la inceputul acestei luni, ca Romania are sanse sa incheie si anul 2014 cu un excedent al balantei comerciale cu produse agroalimentare, pentru al doilea an consecutiv.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Anul trecut, pentru prima data dupa 20 de ani, am reusit sa avem o balanta comerciala pozitiva cu produse agroalimentare. Am exportat mai mult decat am importat, pentru prima data dupa 20 de ani. Este un aspect pozitiv, dar eu sunt realist si va spun ca exista si un lucru mai putin bun, si anume ca exportam foarte multa materie prima. Exista si in anul 2014 premisa ca exporturile sa fie mai mari decat importurile. Pe primele sase luni suntem in continuare campioni la exportul de porumb dar, inca odata, este vorba de materie prima si nu de productie procesata. In primele sase luni am exportat produse agroalimentare cu 200 de milioane de euro mai mult decat in primele sase luni din 2013, iar productia din acest an se anunta cel putin la fel de buna ca si cea din 2013”, a spus Daniel Constantin.
 
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Romania a exportat produse agroalimentare in valoare totala de 2,03 miliarde de euro in primul semestru din acest an, in crestere cu aproape 10% (180,9 milioane de euro) fata de aceeasi perioada din 2013, in timp ce importurile, totalizand 2,32 miliarde de euro, au depasit cu 1,1% (25,7 milioane de euro) valoarea inregistrata in semestrul I din 2013.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016