Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

TVA-ul pe lanțul grau-faina-paine nu va mai fi modificat, oricare ar fi rezultatul evaluarilor din aceasta vara, a declarat Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Nu aceleasi certitudini par sa planeze si asupra celorlalte sectoare. Potrivit sefului agriculturii, reducerea TVA-ului la carne, legume-fructe sau produse bio este inca sub semnul intrebarii.
„TVA-ul (pe lanțul grau-faina-paine – n.r.) ramane redus. Nu se mai pune... (problema – n.r.). Am avut o discuție cu domnul prim-ministru și angajamentul este ferm – nu se mai poate reveni la paine, pe lanțul de producție (pentru ca nu este vorba numai de paine, este vorba și de faina, este vorba și de cereale unde avem taxare inversa) (...) la 24 la suta. Problema se pune cand și daca vom putea reduce și pentru alte produse: carne, legume-fructe, produse bio ș.a.m.d”, a declarat Daniel Constantin in cadrul emisiunii „Rural”.
Productia fiscalizata din industria de morarit si panificatie a crescut cu 25% la faina si cu 20% la paine dupa sase luni de la reducerea TVA cu 9%, iar in plus au fost fiscalizate 150.000 de tone de produse, declara la jumatatea lunii aprilie, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase - ROMPAN, Aurel Popescu.
“Datele statistice pe sase luni arata ca productia fiscalizata a crescut cu 25% la faina si cu 20% la paine, iar 150.000 de tone de produse au fost fiscalizate in plus fata de perioada anterioara. Practic s-a iesit la suprafata cu aceste produse, iar impozitele s-au varsat la bugetul statului si cel mai important lucru este ca aceste 150.000 de tone de produse sunt sigure din punct de vedere alimentar. Trebuie sa militam asupra faptului ca un produs fiscalizat este mult mai singur decat unul nefiscalizat”, a spus Popescu.
Datele statistice arata ca romanii consuma, in medie, 98,1 kg de paine pe an, peste media europeana de 78 kg/an de persoana, dar in scadere fata de nivelul din 1989, care era de 136 kg/an. Productia totala de paine din Romania este de 1,8 milioane tone/an, potrivit datelor ROMPAN.
Productia fiscalizata din industria de morarit si panificatie a crescut cu 25% la faina si cu 20% la paine dupa sase luni de la reducerea TVA cu 9%, iar in plus au fost fiscalizate 150.000 de tone de produse, declara la jumatatea lunii aprilie, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase - ROMPAN, Aurel Popescu.
“Datele statistice pe sase luni arata ca productia fiscalizata a crescut cu 25% la faina si cu 20% la paine, iar 150.000 de tone de produse au fost fiscalizate in plus fata de perioada anterioara. Practic s-a iesit la suprafata cu aceste produse, iar impozitele s-au varsat la bugetul statului si cel mai important lucru este ca aceste 150.000 de tone de produse sunt sigure din punct de vedere alimentar. Trebuie sa militam asupra faptului ca un produs fiscalizat este mult mai singur decat unul nefiscalizat”, a spus Popescu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Datele statistice arata ca romanii consuma, in medie, 98,1 kg de paine pe an, peste media europeana de 78 kg/an de persoana, dar in scadere fata de nivelul din 1989, care era de 136 kg/an. Productia totala de paine din Romania este de 1,8 milioane tone/an, potrivit datelor ROMPAN.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News